Annonce
Hedensted

Jess lukker sin cykelforretning: - Markedet er for presset

Jess Robert åbnede på Gammelgårdsvej i august sidste år. Inden da drev han forretningen på Blumersgade i Horsens. Arkivfoto
Xtraordinaer Cykling lukker inden udgangen af juni. Forretningen er ikke lønsom længere, fortæller indehaver Jess Robert.

Klakring: Xtraordinaer Cykling på Gammelgårdsvej i Klakring er snart fortid.

Indehaveren Jess Robert har besluttet at lukke sportscykelforretningen, fordi den ikke giver nok penge i kassen.

- Markedet er mega presset. Det er blevet nemmere at købe gode cykler, og forventningen er, at man kan få meget i rabat. Jeg er i en situation, hvor jeg ikke kan få nok penge for produkterne. Der er ikke nok margin at arbejde med, siger han.

Leverandørproblemer har været med til at gøre hverdagen svær for ham og butikken.

- Jeg har skullet arbejde meget for at få tingene hjem. Jeg har brugt rigtig meget tid på salg af specialcykler, som bagkæden af leverandører er blevet ved at med at udskyde leveringen af, fordi de ikke var på lager alligevel. Det er et generelt problem i branchen og noget af det, der gør det svært at operere i den, siger Jess Robert.

Annonce

Det er en beslutning, jeg har tumlet med, fordi jeg gerne ville have succes. Det har jeg også haft, men der har ikke været penge nok i det i længden. Jeg er glad for at have prøvet det, og jeg er blevet en erfaring rigere.

Jess Robert.

Indbrud var dråben

Et indbrud, som butikken blev ramt af i slutningen af april, var afgørende for, at kampen blev indstillet og ikke forlænget.

- Tyveriet var prikken over i’et. Jeg har fået de forsikringspenge, jeg skulle have, men cyklerne havde jeg købt til specialpriser, og de var en indtjeningsmulighed, der forsvandt, siger Jess Robert.

I 2015 købte han konkursboet efter Karls Cykler i Blumersgade i Hosens, og i starten af 2016 åbnede han Xtraordinaer Cykling samme sted.

Prøvede med flytning

I 2018 flyttede Jess Robert butikken til Gammelgårdsvej i Klakring for at spare lejeudgifter, men det var ikke nok.

Han er ked af lukningen, men også lidt lettet over, at han nu kan komme videre.

- Det er en beslutning, jeg har tumlet med, fordi jeg gerne ville have succes. Det har jeg også haft, men der har ikke været penge nok i det i længden. Jeg er glad for at have prøvet det, og jeg er blevet en erfaring rigere, siger han.

Tømmer lageret

Jess Robert sælger ud af lageret de kommende weekender. Rabatterne stiger frem mod søndag 23. juni, som bliver sidste åbningsdag i den fysiske butik.

- Webshoppen fortsætter, indtil varelageret er kørt helt ned, siger han.

Lokalerne beholder han til et nyt projekt, Spinurbian, der drejer sig om salg af elektriske skateboards. Her samarbejder han med Markus Høj fra Juelsminde.

- Vi er i gang med at få dem produceret og får de første hjem om seks ugers tid. Det er et sideprojekt, siger Jess Robert, der i den kommende tid skal finde ud af, hvad han derudover skal beskæftige sig med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce