Annonce
Horsens

Jeppe Kjær tæt på kontrakt med Ajax

Jeppe Kjær ser ud til at have spillet sin sidste kamp for AC Horsens. Foto: Ernst van Norde.
Det 16-årige stortalent ser ud til at være tabt for AC Horsens
Annonce

Horsens: AC Horsens' 16-årige stortalent Jeppe Kjær er meget tæt på et klubskifte til Ajax.

Han har brugt sin sommerferie sammen med sin far Jesper Kjær til at besøge den hollandske klub, og økonomien ser ikke ud til at blive noget problem. AC Horsens scorer to millioner euro på handelen.

Ajax' berømte danske scout John Steen Olsen, der var dansk mester med Hvidovre og afløste Bent Schmidt på landsholdet, da han skiftede til PSV Eindhoven, har fulgt den unge Horsens-knægt, og han kan se de store udviklingsmuligheder i ham.

Annonce

Tre gange 100 millioner

Tre gange har John Steen Olsen fundet en spiller, som Ajax har solgt videre til 100 millioner kroner eller mere. Først var det Zlatan Ibrahimovic, der har et værelse i Malmø stående kun til John Steen Olsen, dernæst var det Jesper Grønkjær og endelig var det Christian Eriksen.

John Steen Olsen blev kaldt til møde i Ajax. Han var bange for, at han skulle ned og fyres på grund af sin høje alder. I stedet fik han en livstidsstatus og en ærefuld behandling som tak for det fantastiske scoutarbejde.

Ajax har haft et væld af danske spillere, og det er Europas bedste talentfabrik.

Da Christian Eriksen kom til Ajax, var hans mor bekymret for, om han nu også fik den rigtige kost, men Christian Eriksen kom med i en madklub med Viktor Fischer og to andre danskere, så det var ikke noget problem for en knægt, der skal flytte hjemmefra for første gang. Sådan vil det også gå for Jeppe Kjær.

Jeppe Kjær var en lovende ungdomsspiller og blev kåret som årets talent i Horsens Folkeblads skolefodboldturnering i 2017 - den 40. og sidste skoleturnering, som Folkebladet stod for.

Annonce

Den dyreste

Salget af Jeppe Kjær bliver AC Horsens' hidtil højeste.

Gilberto Macena blev solgt til kinesisk fodbold for 13 millioner, Jeppe Kjær indbringer 15 millioner kroner til den slunkne pengekasse, og så kan Bo Henriksen omsider få en bevilling til at kunne købe nye spillere.

AC Horsens har ansat en scout Mikkel Jespersen til at finde nye talenter, men har ikke haft penge til at kunne købe nogen af hans forslag bortset fra to backs fra Fredericia og Fremad Amager.

Jeppe Kjær viste sin klasse ved at score mod Hobro, og fodboldmæssigt viste han takter, så det fik FC Nordsjællands Flemming Petersen til at sige, at han passede perfekt til FC Nordsjællands fodboldskole i Farum. Nu bliver det i stedet hollandske Ajax, der tager ham under sine vinger.

Kontrakten er ikke underskrevet endnu, og der har ikke været lægetjek, men det er de formaliteter, der ifølge Folkebladets oplysninger kommer meget snart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce