Annonce
AC Horsens

Jens Berthel Askous hidtil sværeste beslutning

Udvidelsen til fem udskiftere har givet Jens Berthel Askou nye muligheder som træner, og han håber, at reglen bliver gjort permanent.

Horsens: AC Horsens' cheftræner fik med en tredobbelt-indskiftning og et ændret spilsystem vendt den seneste kamp mod Sønderjyske på hovedet. Bagud 2-0 blev ændret til en sejr på 3-2.

Og de tre indskiftere Jonas Thorsen, Jonas Gemmer og Casper Tengstedt gjorde en stor forskel.

Nu skal Jens Berthel Askou vælge 11 spillere til startopstillingen mod Lyngby, og der er mange at vælge imellem, for det er kun de to langtidsskadede Jannik Pohl og Magnus Jensen, der ikke er tilrådighed.

Annonce

- Startopstillingen giver ikke sig selv, siger Jens Berthel Askou, der kan ende med at lade den dobbelte målscorer Casper Tengstedt starte på bænken igen for blot at nævne et eksempel.

Nicolai Brock-Madsen var slet ikke med i truppen, og det samme gjaldt Agust Hlynsson og Rune Frantsen.

- Mange spillere gør det godt, og der er flere, der har fortjent en plads i startopstillingen, end jeg har plads til. På samme måde er der også spillere, der har fortjent at være med i truppen, som jeg ikke kan få plads til, siger Jens Berthel Askou.

Selv om Casper Tengstedt scorede to gange i 3-2 sejren over AaB er der ingen garanti for en plads i startopstillingen til opgøret mod Lyngby. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Permanent regel

I den sammenhæng glæder han sig over, at det i denne sæson trods alt er tilladt at skifte fem spillere ud. På Færøerne var der ikke den regel, men Jens Berthel Askou har hurtigt vænnet sig til de taktiske muligheder, som fem udskiftninger giver undervejs i en superligakamp.

- Jeg håber, at det er en regel, der får lov til at fortsætte. De fem udskiftere giver en række nye muligheder både i forhold til at holde spillere i gang og til at skåne andre, der døjer med overbelastning, siger AC Horsens-træneren.

Han peger dog især på det taktiske element, som en god nyskabelse.

- Ved at have fem udskiftere til rådighed kan du som træner ændre mere undervejs i kampene. Du kan bedre holde intensiteten i kampen, og du kan ændre en kamps momentum. Tidligere havde man aldrig skiftet tre mand efter 55 minutter, som vi gjorde mod Sønderjyske, fordi man altid ville holde en udskiftning tilbage til slutningen af kampen, hvis der skulle opstå skader, siger Jens Berthel Askou.

- Kampene har større chancer for at blive sjovere, fordi du kan bruge de mange udskiftninger taktisk. Det gør det sværere at forudse modstandernes træk, siger Jens Berthel Askou.

- I forhold til et tæt kampprogram giver det også god mening, og så er der også den mulighed, at unge spillere lettere kan få nogle minutter hist og pist, siger Jens Berthel Askou, der selv gav David Kruse debut i de sidste minutter af opgøret mod Sønderjyske.

Annonce

Skal hale ind på Lyngby

Søndag eftermiddag gælder det Lyngby, og det er en kamp, som AC Horsens skal vinde. Det er en mulighed for at hale ind på Lyngby, og med VB's 1-1 kamp mod AaB er der også mulighed for at æde to point af Vejle-mandskabets forspring.

Hvis AC Horsens vinder over Lyngby, vil afstanden til Lyngby og VB være henholdsvis tre og 10 point inden de sidste syv kampe. Hvis Sønderjyske taber til OB, vil afstanden til den livgivende 10. plads være ni point.

- Vi skal have en ny sejr. Længere er den ikke. Men det kræver, at vi er på tæerne. Hvis vi sover bare et splitsekund mod Lyngbys omstillinger eller hurtige kombinationer, bliver vi straffet, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Peter Nymann, Alexander Ludwig, Casper Tengstedt, Muamer Brajanac, Jonas Thorsen, Nicolai Brock-Madsen, Aleksandar Stankovic, Skader: Jannik Pohl og Magnus Jensen. Dommer. Jakob Kehlet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce