Annonce
Debat

Jeg ville gerne have haft både LA og DF med i valgforbundet, da det ville have øget muligheden for et magtskifte

Søren Lind Jensen. Privatfoto

Læserbrev: Som beskrevet i Horsens Folkeblad 1. april har Kristendemokraterne, Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige og Maren Spliid-gruppen indgået valgforbund med henblik på at få en ny borgmester efter kommunalvalget til november.

Det er hårdt tiltrængt, da gennemsigtighed og lydhørhed mildest talt ikke er det lokale Socialdemokratis stærke side.

I november 1993 lykkedes det efter 75 år at fravriste socialdemokraterne i Vejle magten. En udogmatisk SF'er fik muligheden, da de borgerlige pegede på ham for at få luget ud i det socialdemokratiske morads af kammerateri og vennetjenester.

En lignede konstellation i Horsens i tilfælde af, at SF skulle blive tungen på vægtskålen, er utænkelig, da Paw Amdisen blot er en tomgangssnakkende venstresnoet socialdemokrat.

Havde han som Birgit Skovgaard, som er SF-afhopper, været socialist på den kritiske måde, sådan som George Orwell var det, ville de borgerlige i tilfælde af, at det 14. mandat var en kritisk SF'er, hellere have peget på vedkommende end alternativet at køre videre med en tonedøv socialdemokratisk borgmester.

Personligt ville jeg gerne have haft både LA og DF med i valgforbundet, da det ville have øget muligheden for et magtskifte.

Jakob Bille (LA) har meldt ud, at han ikke vil indgå i valgforbundet, da "de politiske forskelle er for store". Ja, det må man selvfølgelig give ham ret i, for under byrådsmøderne smyger han sig som en kælen kat om borgmesterens bukseben. Mellem de to hersker der fryd og gammen.

Kunne Jakob Bille, som jo indimellem er god for at skifte mening, ikke i det mindste trutte rent i trompeten og melde ud, at han støtter, at borgmesteren fortsætter, hvilket også vil give mening, da de to er helt enige om byudviklingen, nemlig at plastre byerne i kommunen til med tilfældige betonklodser?

At DF ej heller vil lægge sine æg i blå kurv, er også beklageligt. Jeg synes ellers, at jeg havde en god og konstruktiv dialog med Michael Nedersø for en måneds tid siden.


At DF vil positionere sig som et midterparti er selvfølgelig okay, men det er en farlig strategi, da der er trængsel på midtbanen i dansk politik.

Søren Lind Jensen


At DF vil positionere sig som et midterparti er selvfølgelig okay, men det er en farlig strategi, da der er trængsel på midtbanen i dansk politik.

Partileder Kristian Thulesen Dahl slog da også fast efter valglussingen, at flirten med Socialdemokratiet havde slået fejl. Hvorfor tager hr. Nedersø dog ikke ved lære af det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce