Annonce
Odder

- Jeg smækker ikke med døren, når jeg går

På tirsdag er der afskedsreception for ungdomsskoleleder Steen Nielsen. Efter 16 år på posten forlader han nu jobbet, fordi han ikke er tilhænger af den nye struktur, hvor ungdomsskolen skal under Parkvejens Skoles ledelse. Arkivfoto

Gennem 16 år har Steen Nielsen været leder af den kommunale ungdomsskole. Men en politisk beslutning har fået den 61-årige silkeborgenser til at stoppe i tide.

Odder: I 33 år har Steen Nielsen arbejdet med unge mennesker. De første 17 år i ungdomsskolen i hjembyen Silkeborg og de sidste 16 år i Odder Ungdomsskole på Nølevvej. Men når juni bliver til juli, er det slut.

61-årige Steen Nielsen har sagt sit job op. Ikke fordi han er træt af de unge, men han er ikke enig i den nye struktur, der er vedtaget i kommunen, hvor ungdomsskolen ledelsesmæssigt og administrativt skal høre under Parkvejens Skole.

- Den nye struktur med fælles ledelse passer ikke med mine værdier, konstaterer han.

Han er bange for, at ungdomsskolens muligheder bliver udfordret eller i hvert fald begrænsede, når det ikke er lige præcis de unge, der har brug for ungdomsskolens særlige tilbud, der er omdrejningspunkt for ledelsen.

- Men jeg smækker ikke med døren, understreger han.

Annonce

Mange unge har potentiale, og når vi giver dem den rigtige gødning, kan vi få dem til at gro og blomstre.

Steen Nielsen, afgående ungdomsskoleleder

Den nye struktur

Byrådet vedtog i foråret en ny struktur for skoleområdet i hele kommunen.Målet var at samle - og dermed spare - ledelse og lave mere robuste enheder.

Det betyder, at Dan Gjerrild Søgaard, der er leder af Parkvejens Skole, også er øverste leder af ungdomsskolen, da ledelse og administration mellem ungdomsskolen og Parkvejens Skole er lagt sammen.

I forbindelse med den nye skolestruktur er det også besluttet, at alle elever fra oplandsskolerne skal gå i overbygning på Parkvejens Skole.

Introverte cyberunge

En af udfordringerne i den nye struktur er, at det bliver sværere at mingelere med ressourcerne efter de aktuelle behov, mener Steen Nielsen.

Udover 10. klasse består skolens undervisningsdel af E-teamet og U-klassen, som begge er klasser med elever, der ikke kan rummes i den normale folkeskoles overbygninger, og som har brug for ekstra hjælp og guidning for at komme videre.

Derudover er der undervisning i ungdomsskolens fritidsdel og selvfølgelig ungdomsklubben.

- Tidligere var E-teamet for knallert- og traktordrengene, der skulle øve sig i at kunne klare et arbejde. I dag er det mere unge, der har svært ved at leve op til samfundets krav, og som har svært ved at finde deres egen identitet, fortæller lederen.

Det kan eksempelvis være de introverte unge, der lever en stor del af deres liv foran en computer med venner i cyberspace. Dem har ungdomsskolen valgt at møde ved at lave hold for e-sport, robotter osv.

- Vi skal hjælpe dem, så de også kan have kontakt med hinanden face to face. De skal også have den form for dannelse at kunne deltage i samfundet, for der er ingen, der ønsker at sidde derhjemme. Det er bare noget, de kommer til, mener Steen Nielsen og snakker videre om begrebet dannelse, som han synes, er en af de vigtigste opgaver, der er i ungdomsskolen.

- Mange af de her unge har potentiale, og når vi giver dem den rigtige gødning, kan vi få dem til at gro og blomstre, mener han.

Skole for alle unge

Det handler for rigtig manges vedkommende om selvtillid eller mangel på samme, fordi de ikke passer ind i den ramme, der er udstukket om at smutte lige fra folkeskolen over i en gymnasial uddannelse.

- Jeg er stor tilhænger af, at alle skal kunne nå så langt som muligt uddannelsesmæssigt, men det er altså ikke alle, der kan gå den direkte vej gennem pipelinen. Der kan de praktiske erfaringer, som vi kan give dem, hjælpe dem, mener Steen Nielsen.

Det er heller ikke alle ungdomsskolens brugere, der kan gå direkte fra skole i klub. Og så er vi tilbage ved den nye struktur.

- Ungdomsskolen er jo for hele kommunen. Det er ikke kun Parkvejens Skoles ungdomsskole, understreger han og forudser, at det kan blive endnu sværere at være hele kommunens ungdomsskole i fremtiden.

- Heldigvis er der mange gode unge mennesker og mange gode folk i ungdomsskolen, der kan bygge videre i den nye retning. Det er bare ikke med mig mere, slutter han.

Der er afskedsreception for Steen Nielsen i ungdomsskolen tirsdag kl. 15.15-17.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikstyv indhentet af cyklende betjente

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce