Annonce
Horsens

Jeg mistænker en kunde for butikstyveri - hvad kan jeg gøre?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Jeg er ansat i en butik og har flere gange haft en mistanke om, at en kunde har puttet varer i sin taske. Hvad kan jeg gøre? Må jeg undersøge kundens taske?

Annonce

Svar:

Du må som udgangspunkt ikke undersøge kundens taske. Det er kun politiet, der må foretage visitationer. Du må dog godt sikre en stjålen genstand, som den mistænkte har i hænderne.

Hvis du har mistanke om, at en kunde har begået noget kriminelt, som for eksempel at have tyvekoster i en taske, kan du tilbageholde kunden. Det fremgår af loven, at alle har ret til at foretage en civil anholdelse, hvis de har mistanke om, at en person gør noget kriminelt. Det gør ingen forskel, om kunden erklærer sig uskyldig.

Du skal dog være opmærksom på, at tilbageholdelsen skal ske så skånsomt som muligt og stå i forhold til det kriminelle forhold, der bliver begået. Det vil sige, at du formentligt gerne må holde personen fast, men nok ikke mere end det, da det er begrænset, hvor meget magt man må anvende, når der er tale om et simpelt butikstyveri.

Det er samtidigt vigtigt, at du tager kontakt til politiet hurtigst muligt, så de kan vurdere, om der er sket noget strafbart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce