Annonce
Læserbrev

Jeg hilser borgerforslaget meget velkommen og ser frem til, at det kommer til behandling i byrådet

Det ser ud til, at det bliver en lang, sej kamp at få fat på de ekstra penge fra staten, og at midlerne først kommer til udbetaling over flere år. Det har vi ikke tid til at vente på. Det tror jeg heller ikke, børnene har lyst til at vente på.

Læserbrev: Tak til Forældrebevægelsen i Odder for deres borgerforslag om at få minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver her i Odder Kommune.

Det er et glimrende forslag.

Der er ikke noget vigtigere end at skabe gode forhold for vores børn. De er fremtidens råstof. Vi skal sætte børnene først.

Jeg hilser derfor borgerforslaget meget velkommen og ser frem til, at det kommer til behandling i byrådet.

Det handler om prioritering og om at finde pengene til det. Det bliver ikke nogen nem opgave, men hvis vi sætter fokus på området, så er jeg sikker på, at der kan findes veje til at ansætte flere pædagoger i vores børneinstitutioner.

En meget vigtig del af løsningen er naturligvis, at vi skal have fat i nogle af de midler, som regeringen har sat af.

Det ser ud til, at det bliver en lang, sej kamp at få fat på de ekstra penge fra staten, og at midlerne først kommer til udbetaling over flere år.

Det har vi ikke tid til at vente på. Det tror jeg heller ikke, børnene har lyst til at vente på.

Jeg vil derfor arbejde for, at vi i byrådet viser mod og finder en model, som kan løfte normeringerne og give børnene her i Odder en mere tryg og udviklende opvækst, når de går i vuggestue eller børnehave.

Annonce
Kresten Bjerre. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge gutter røg pot i sansehave

Læserbrev

K-forsvarsordfører fra Vejle: Der skal minimum være ét veterancenter i hver region

Læserbrev: Man skal forstå, hvad veteraner har været i gennem. Det gør de på et veteranhjem. Den største pris betales af de mænd og kvinder - og ikke mindst af deres pårørende - der vælger at forsvare og kæmpe for vores bærende værdier. Danske soldater sætter livet på spil for den frihed, som alt for mange tager for givet. Derfor er vores vision, at der minimum skal være ét veterancenter i hver region. For det arbejde, der foregår her, har så stor en gavnlig effekt. Når vores udsendte vender hjem, skal de modtages med tak og den nødvendige hjælp, de har brug for. Veteraner har krav på respekt. Det handler om ordentlighed - og ikke mindst tryghed. Der er gudskelov sket en styrkelse af vores veteranpolitik, så pårørende og udsendte kan få den nødvendige hjælp og støtte. Konkret er der øremærket midler til veteranhjem og til at sikre en bedre behandling af fysisk og psykisk sårede soldater. Heldigvis kommer langt de fleste hjem uden varige mén på krop og sjæl. Men nogle gør, og de skal selvfølgelig have hjælp. Det gælder også for deres familier. For nylig hørte jeg en reportage i P1, der handlede om, at når far har været i krig, kan det gå ud over børnene mange år efter. Her fik man et indblik i den kun 11-årige piges hverdag, der bor med sin bror og sine forældre lidt uden for en dansk provinsby, og de problemer, det kan medføre at have en far med en militær udstationering i rygsækken. Og hvor fik jeg ondt af denne her familie. Den sorg og de lidelser, de har været igennem, siden far kom hjem fra krig. Lidelser, som familien stadig lider under. Faderen var udstationeret i Eks-jugoslavien i midten af 1990'erne og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Hvor er det forfærdeligt for børnene, tænkte jeg. Mangel på retfærdighed. Pigen bøvler med en enorm vrede og er meget udadreagerende. Det kommer både til udtryk i skolen og inden for hjemmets fire vægge. Vreden kommer af de følger, hendes far har pådraget sig som konsekvens af at være i krig. Hun tør ikke at vække sin far, når han sover på sofaen - af frygt for en ubehagelig reaktion. Moderen siger, at deres datter har kopieret sin fars strategi. Han har nemlig også haft meget vrede i livet. Derfor skal de her mennesker selvfølgelig have hjælp. Den indsats, som vores soldater yder, er en indsats, der koster både menneskeligt og økonomisk. En tryg verden starter med nationer, der som Danmark tager et internationalt ansvar for demokratiske værdier. Så lad os være taknemmelige og udvise den ordentlighed, det fortjener, at man vælger en levevej med livet som indsats.

112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

Annonce