Annonce
Juridisk brevkasse

Jeg har løn til gode, efter min arbejdsgiver er gået konkurs

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto

Uheldigvis er jeg en af de mange danskere der er blevet ramt af corona, forstået på den måde at min arbejdsgiver er gået konkurs. Jeg har løn til gode fra den sidste måned og er ikke helt klar over, om de penge bare er tabt, eller om der er noget at gøre.

Svar:

Du vil med stor sandsynlighed kunne få dækket dit løntilgodehavende via Lønmodtagernes Garantifond. Dit lønkrav skal anmeldes inden fire måneder, efter at din arbejdsgiver blev erklæret konkurs, og rent praktisk kan det ske digitalt via Borger.dk, hvor der er en udførlig vejledning på, hvordan du skal gøre.

Derudover kan du naturligvis anmelde dit lønkrav over for konkursboet , men der er sjældent dækning til, at lønmodtagere kan modtage deres tilgodehavende via boet.

Sygemeldt medarbejder

Jeg har en lille virksomhed med 10 ansatte. Den ene af mine ansatte har været en del syg, og det påvirker desværre virksomhedens drift negativt. Kan jeg godt afskedige hende, selvom hun er sygmeldt?

Svar:

Sygdom er som udgangspunkt lovligt forfald, hvorfor du umiddelbart ikke kan fyre medarbejderen, blot fordi hun er syg, men der er dog ikke noget forbud mod at opsige en sygemeldt medarbejder. En opsigelse kan efter omstændighederne være saglig, hvis medarbejderen har været sygemeldt gennem længere tid.

Dernæst skal sygdommen medføre driftsmæssige vanskeligheder i sådan et omfang, at det ikke er muligt at kompensere for fraværet uden store vanskeligheder. Samtidig er det vigtigt, at der ikke er udsigt til, at medarbejderen kan genoptage sit arbejde inden for kort tid.

En anden mulighed er at anvende 120-dages-reglen, hvorefter du kan opsige en medarbejder med forkortet varsel på en måned plus løbende måned, når medarbejderen har været syg i 120 dage i løbet af de seneste 12 måneder. For at denne regel kan anvendes, skal det fremgå af ansættelseskontrakten.

Under alle omstændigheder kan det være lidt af en jungle at skulle manøvrere rundt i, og meget afhænger også af hvilke type medarbejder der er tale om.


Samtidig er det også vigtigt, at der ikke er udsigt til, at medarbejderen kan genoptage sit arbejde inden for kort tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce