Annonce
Horsens

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne. Det kan jeg sige med ro i maven

Søndag er altafgørende for kultur- og kirkeminister Mette Bocks (LA) videre politiske liv. Hvis hun ikke bliver valgt til Europa-Parlamentet er det begyndelsen til enden for hendes politiske karriere. Foto: Søren E. Alwan
Liberal Alliances spidskandidat til europaparlamentsvalget Mette Bock fra Horsens håber til det sidste, at hun søndag aften bliver betroet et nyt job i Bruxelles.

Horsens: Kaffen er stærk, udsigten over Nørrestrand er god selv en søndag morgen i regnvejr. Der er musik i højtalerne, flaget er hejst, og blikket er roligt og skarpt.

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne. Det kan jeg sige med ro i maven. Det har været en god og lang valgkamp med et væg-til-væg-program for mig, og på en måde har jeg næsten lidt ondt af alle folketingskandidaterne, som skal fortsætte noget tid endnu, siger Mette Bock, kultur- og kirkeminister og spidskandidat til europaparlamentsvalget for Liberal Alliance.

Søndag formiddag stemmer hun hjemme i Stensballehallen sammen med en stor del af sin familie, inden hun senere på dagen drager til København for at fejre valgdagen med sine partifæller på Christiansborg.

Og Mette Bock er helt klar over, at søndagen bliver altafgørende for hendes politiske liv. Meningsmålingerne har ikke vist overbevisende tegn på et mandat til Liberal Alliance, og det kan komme til at betyde, at Mette Bocks politiske karriere ebber mod enden. Hun understreger, at hun selvfølgelig bliver som minister - men det job har jo også en naturlig ende, som kan komme snart.

- Altså enten bliver jeg valgt, eller også gør jeg ikke. Det er sådan, det er i politik. Og det skal man være klar til, siger Mette Bock, der understreger, at hun ikke fortryder, at hun var valgt at takke nej til at genopstille til Folketinget.

- Jeg kunne have valgt det sikre og genopstillet i min kreds i Sydjylland. Men jeg synes, jeg skylder vælgerne og mig selv at signalere, at det er det her - Europa-politikken - jeg vil nu, siger hun, der har nydt valgkampen.

- Der har været en rigtig god stemning. Vi er 10 spidskandidater, som har et rigtig godt forhold til hinanden på tværs af partiskel. I virkeligheden er vi enige om ret mange ting, vi kan gøre for Danmark i EU - blandt andet hvad angår klima og migration, og der har været mange gode debatter undervejs. Det er meget anderledes end valgkampen til Folketinget, og det er anderledes på en rigtig god måde - uden så meget fnidder, siger hun.

Annonce
Jeg håber på et mandat. Men hvis jeg ikke bliver valgt, er det sådan, det er. Det er det kapitel, og jeg ved, at jeg sagtens kan leve uden politik.

Mette Bock, spidskandidat til europaparlamentsvalget Liberal Alliance

Horsens er mit fundament

Hvis Mette Bock bliver valgt til Europa-Parlamentet, tager hun mandag morgen flyet til Bruxelles. Hvis ikke kommer mandagen nok til at byde på en lang gåtur langs Nørrestrand og tanker om fremtiden.

- Jeg har ikke tænkt tankerne om, hvad jeg skal lave, hvis jeg ikke bliver valgt, endnu. Jeg tror stadig på, at jeg får et mandat, understreger Mette Bock, der også påpeger, at det giver hende en ro, at hun ved, at hun "sagtens kan leve uden politik".

Til gengæld har hun svært ved at forestille sig, hvordan hun skulle leve uden Horsens.

- Horsens er mit sted. Det er her, jeg har mine rødder, og det giver mig et fundament at stå på. Her er jeg tæt på min familie, og jeg glæder mig altid til at komme hjem til Horsens, siger Mette Bock, der faktisk også tror, hun kommer til at opholde sig mere i Horsens, hvis hun fremover får job i Bruxelles.

- I dag sker rigtig mange ting i mit job som kultur- og kirkeminister i weekenderne. Hvis jeg bliver valgt ind i parlamentet, så regner jeg med at kunne holde de fleste weekender fri, og dem kommer jeg til at tilbringe herhjemme, og det er vigtigt - både for mig selv og for mit virke, siger Mette Bock.

- Jeg tror, politikerleden opstår, når politikere får nok i sig selv. Hvis man glemmer at komme ud blandt folk, så sker der noget, som ikke er godt. Vi har som politikere et stort ansvar for at komme ud blandt folk. Det skal der være tid til, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce