Annonce
Navne

'Jeg har det nok som cirkushesten, der lugter savsmuld': Eks-borgmester i Skanderborg vil i regionsrådet

Jørgen Gaarde blev født 6. oktober 1955 i Løsning, tog studentereksamen på Horsens Statsskole og dimitterede i 1979 som lærer fra Marselisborg Seminarium. Efter en pause fra politik er han klar til en ny tørn. Arkivfoto

Valg: 65-årige Jørgen Gaarde, der i 2010-2019 var borgmester i Skanderborg Kommune, bliver nummer tre på Socialdemokratiets kandidatliste til regionsrådsvalget i Region Midtjylland.

Regionsrådsformand Anders Kühnau er nummer et på S-listen, som dækker alle kommuner i Region Midtjylland.

Jørgen Gaarde er valgt af Skanderborgkredsen, som dækker kommunerne Skanderborg, Odder og Samsø.

- Jeg valgte for to år siden at stoppe som borgmester. Det var et personligt valg efter mere end ni år i embedet. Jeg har haft glæde af to år uden politik og med tid til andre ting - ikke mindst familien.

- Men jeg har det nok som cirkushesten, der lugter savsmuld. Og derfor har kredsens opbakning til mig som kandidat været med til at tænde den gnist, som man skal have, når man skal deltage i politik, siger Jørgen Gaarde i en pressemeddelelse.

Heri udtaler kredsformand Niels Møller Madsen:

- Det er vigtigt, at Samsø, Odder og Skanderborg har deres egen lokale S-repræsentant i regionsrådet. Sundhedsområdet er naturligvis den centrale opgave i regionsrådet, og vi ved, at Jørgen Gaarde vil kæmpe for at godt og lige sundhedsvæsen, moderne sygehuse med patienterne i centrum og for en lokal sundhedsindsats.

Jørgen Gaarde er fokuseret på, at samarbejdet med Samsø, Odder og Skanderborg kommuner skal have en særlig bevågenhed. Det gælder også omkring ungdomsuddannelserne, hvor det er vigtigt, at områdets unge ikke forhindres i at vælge det lokale uddannelsestilbud. Tilsvarende er det vigtigt, at den regionale trafik - busser og letbane - prioriteres sammen med kommunerne, understreges det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce