Annonce
Alarm 112

- Jeg har aldrig nogensinde været udsat for noget så frækt før: Velklædt mand stjal tre ure på tre minutter

Tre ure af mærket Hugo Boss blev onsdag stjålet fra Dit & Dat i Danmarksgade. Tyven formåede i løbet af tre minutter at stjæle de dyre ure, og ifølge indehaver Tonny Nielsen vidste tyven tydeligt, hvad han gik efter. Sagen er nu overdraget til politiet. Foto: Screenshots
Fra klokken 11.56 til 11.59 onsdag lykkedes det en velklædt tyv at bryde to skabe op i butikken Dit & Dat i Danmarksgade. Fra skabene stjal han tre ure til 9500 kroner. Indehaver er målløs og kalder tyveriet for "frækt"

Fredericia: Når en kunde siger, at ekspedienten ikke kan hjælpe, og at kunden blot ønsker at kigge, lader de fleste butiksekspedienter kunderne være. Det samme gjorde butiksbestyreren i Dit & Dat i Danmarksgade onsdag middag, da en mand kom ind i butikken kort før klokken 12.

Han ønskede blot at kigge lidt på de ure, der stod bag lås og slå på væggen bag skranken. Tre minutter senere var tre af udstillingens mange ure forsvundet – det samme var kunden, der af indehaveren beskrives som ”en pæn mand”.

- Begge låse blev brækket op til skabene, og han er gået direkte efter tre Hugo Boss-ure. Han ved præcis, hvad han skal bruge, og der står ure til 4-6000 kroner stykket lige ved siden af, men dem tog han ikke, fortæller Tonny Nielsen, der er indehaver af butikken i midtbyen.

Annonce

Videoovervågningen viser, at manden, der er mellem 30-40 år, kommer ind i butikken klokken 11.56. 11.59 forlader han butikken igen, og i mellemtiden står butiksbestyreren og taler med indehaveren. Ingen af dem når at se, at den pæne – om end frække – mand snupper de tre ure.

Indehaver føler sig magtesløs

Det er først, da Tonny Nielsen egentlig er på vej hjem igen, at han passerer skabene på vej ud. Her ser han, at de begge står åbne, og han spørger de to medarbejdere, hvorfor de ikke har husket at låse skabene. Det mente de nu også, de havde, og der er først der, det går op for indehaveren, at den forsvundne kunde har stjålet ure til 9500 kroner fra skabene. Et Boss-ur til 3495 kroner og to til 2995 kroner. Ifølge indehaveren kan der kun være tale om et planlagt tyveri.

- Det er ikke noget, vi har problemer med (tyverier, red.). Det er helt sikkert planlagt, for vi kan følge ham på videoovervågningen, at han går direkte hen til urene, fra han kommer ind fra gaden, og til han forlader butikken igen. Jeg har aldrig nogensinde været udsat for noget så frækt før, siger Tonny Nielsen.

Signalement af manden

Sydøstjyllands Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse af tyveriet, der skete onsdag middag.

Gerningsmanden beskrives som værende dansk, 30-40 år, 180 centimeter høj og kraftig af bygning.

Han havde lyst, kort hår og talte dansk.

Manden var iført et blåt mundbind, sort jakke, sorte cargo-bukser samt sorte sko med hvid sål.

Han havde en sort skuldertaske med sig.

Selv forventer han ikke at se de tre ure igen, men han håber, at den gode videoovervågning fra butikken kan hjælpe politiet på sporet af den frække mand, der havde handsker på. Tonny Nielsen kalder episoden for træls.

- Og jeg kan ikke gøre noget for at undgå sådan noget her igen. Begge skabe er godkendte urskabe, og de var låst. Jeg sætter nok nogle ruko-låse i, hvis det kan lade sig gøre. Jeg kan ikke gøre mere, og jeg skal nu nok komme over det, men jeg er målløs over, hvor frækt det var, lyder det fra indehaveren af butikken.

Annonce

Må ikke vise billeder

Udover at sikre videoovervågning til politiet advarede indehaveren andre butiksindehavere i Fredericia onsdag. Hverken Tonny Nielsen eller de to medarbejdere, der var på arbejde omkring middag onsdag kendte den velklædte mand med handsker. Og det ærgrer ham en smule, at han ikke må offentlige billeder af tyven.

Begge låse blev brækket op til skabene, og han er gået direkte efter tre Hugo Boss-ure. Han ved præcis, hvad han skal bruge, og der står ure til 4-6000 kroner stykket lige ved siden af, men dem tog han ikke.

Tonny Nielsen, indehaver, Dit & Dat

- Det er skørt, for det er mig, der er offer i det her, så hvem er det lige, der bliver beskyttet, når vi ikke må offentliggøre billederne af tyven, der viser hans ansigt tydeligt, spørger Tonny Nielsen retorisk.

Onsdag lagde forretningen et opslag på Facebook med billeder af de tre ure. Overvågningsbilleder blev ligeledes overdraget til politiet.

Sydøstjyllands Politi bekræfter tyveriet og oplyser til Fredericia Dagblad, at sagen nu efterforskes. Blandt andet skal der følges op på, om politiet kender manden i forvejen.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens har mere eller mindre lukket transfervinduet: Disse to punkter gør cheftræneren tilfreds med udbyttet

Hedensted

Kok fra Kolding skal drive sognegården videre

Annonce