Annonce
Læserbrev

Jeg håber og tror, at hjælpepakkerne giver en smule lettelse for de mange hårdtarbejdende danskere, der står i en mildest talt dårlig situation lige nu

Jeg er meget imponeret over de mange tiltag, som lokale virksomheder i Østjylland og resten af landet finder på for at holde forbruget i gang. Og jeg kan love jer for, at jeg og resten af mine kollegaer også kæmper for jer.

Læserbrev: Det er nogle nervepirrende og svære dage for såvel sundhedssektoren som dansk erhvervsliv.

Corona-virussen spreder sig som ringe i vandet, ikke kun blandt mennesker verden over, men også ved negativ indvirkning på mange brancher og virksomheder.

Derfor skal der gøres noget for at hjælpe danske virksomheder og for at holde hånden under danske arbejdspladser.

Regeringen har præsenteret hjælpepakker, der går et stykke ad vejen. Men de er ikke nok.

Derfor har Venstre presset på for, at også selvstændige, freelancere og små iværksættere får mulighed for eksempelvis lønkompensation i en tid, hvor finanserne strammer til.

Det lykkedes således forleden at lande en aftale med alle Folketingets partier, hvor der er klare Venstre-aftryk, som jeg er stolt af at have stået i spidsen for.

Vi har blandt andet sikret en væsentlig forbedring af kompensationsniveauerne, en forøgelse i lønkompensationen til freelancere og solo-selvstændige samt fået skrevet ind i aftalen, at alle partier forpligter sig til at gøre yderligere for et trecifret milliardbeløb - vi foreslår en krisefond.

Den tiltrængte hjælp betyder forhåbentlig, at frisørsalonen på torvet, restauranten i gågaden, det lille konsulenthus og mange flere ikke nødvendigvis behøver dreje nøglen om i kølvandet på pandemien, men at de kan holde skindet på næsen og komme ud på den anden side.

Derudover ved jeg, at rigtig mange af jer finder på kreative løsninger, som kan holde forretningen flydende.

Jeg har læst om alt fra udlejning af hotelværelser som hjemmekontorer til elektronisk holdtræning, og flere butikker leverer varer til lokalområdet. Uanset om man står og mangler en bog, et puslespil eller friskt slagterkød, kan man nu få det lige til døren.

Jeg er meget imponeret over de mange tiltag, som lokale virksomheder i Østjylland og resten af landet finder på for at holde forbruget i gang. Og jeg kan love jer for, at jeg og resten af mine kollegaer også kæmper for jer.

Jeg ved, at fremtidsperspektiverne stadig er usikre, men jeg håber og tror, at hjælpepakkerne giver en smule lettelse for de mange hårdtarbejdende danskere, der står i en mildest talt dårlig situation lige nu.

Troels Lund Poulsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce