Annonce
Hedensted

- Jeg glæder mig til, at politik fylder lidt mindre

Hans Jørgen Hansen bor i Hedensted, men har været Venstre Øster Snedes repræsentant i 12 år.
Annonce
øster snede - I 12 år har Hans Jørgen Hansen taget en tørn som byrådspolitiker i Hedensted Kommune, men efter kommunalvalget til november er det slut.

- Jeg har besluttet ikke at genopstille. Jeg har siddet i 12 år, hvor politik har fyldt det hele, så nu synes jeg, at jeg har gjort min borgerpligt, siger 57-årige Hans Jørgen Hansen.

- Når man er lokalpolitiker, er man det 24-7. Går man i brugsen, skal man forholde sig til både skæve fortove og akutpladser, og det glæder jeg mig faktisk til at slippe for, siger Hans Jørgen Hansen, der tog beslutningen hen over efteråret.
Annonce

Ny i byrådet

Han stillede op til sammenlægningsudvalget i 2005 og kom ind, selvom han tidligere kun havde været i byrådet i tre måneder som suppleant. På det tidspunkt var han skoleleder på Øster Snede Skole, noget han selv indrømmer ikke var optimalt, og han skiftede efter nogle få år til leder af Foreningen for Kristne Friskoler, hvor han har været siden 2008.

Det er det job, der nu også er medvirkende til, at han stopper.

- Vi får en ansat mere i foreningen, og mine opgaver bliver i højere grad at udføre politisk lobbyarbejde, fortæller Hans Jørgen Hansen, der dermed får endnu flere rejsedage til København, og dermed også sværere ved at passe sit lokalpolitiske arbejde.

I de 12 år har han siddet i beskæftigelsesudvalget, kultur- og fritidsudvalget og økonomiudvalget, mens han i den nuværende periode har haft opgaven som formand for Udvalget for Social Omsorg.

Et område, der har været igennem en stor omstrukturering, sparekrav og pres som følge af en stadig voksende ældre befolkning.
Annonce

Bruger netværk

Det har krævet meget politiske arbejde, senest i et sårligt tværpolitisk udvalg, der har haft til opgave at spare 39 mio. kr. Det arbejde har været spændende, men også krævende, siger Hans Jørgen Hansen.

- Jeg vil helt sikkert tage mit netværk og den politiske erfaring, jeg har fået med mig. Nu skal jeg selvfølgelig ikke være partipolitisk i mit arbejde, men jeg kan alligevel bruge mange ting fra byrådet, siger Hans Jørgen Hansen.

Han forlader ikke lokalpolitik helt, men bliver ved med at være i bestyrelsen for vælgerforeningen i Øster Snede. HYTTEL
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce