Annonce
Debat

Jeg glæder mig over de stærke aftryk, Venstre har sat på aftalen om en sommerpakke

Annonce

Læserbrev: Regeringen har i lang tid været enerådige over blandt andet den danske turistbranches ve og vel.

Troels Lund Poulsen. Pressefoto

De har fra politisk hold truffet arbitrære afgørelser om at holde grænsen lukket, og om at turister kun må være i Danmark, hvis de overnatter uden for udvalgte storbyer og i seks dage.

Beslutninger, der er truffet ud fra mavefornemmelser og ikke synes at have megen faglig substans bag sig.

Det er problematisk, at regeringen har nølet på bekostning af en vigtig, stor dansk branche, som er ophav til 160.000 arbejdspladser.

Oplevelsesøkonomien styrtbløder. 15.000 ud af 17.000 hotelværelser står tomme alene i København. Hjælpepakkerne løber snart ud.

Der måtte handling til, og derfor trak Venstre i arbejdstøjet og sikrede seriøse forhandlinger om turisterhvervet.

Regeringen ville forhandle om en sommerpakke med udgangspunkt i 200 mio. kr. Det, mente vi i Venstre, var uambitiøst, og vi sikrede derfor et beløb på 700 mio. kr., der kunne forhandles om.

For mig og Venstre var det afgørende, at aftalen understøttede dansk økonomi og danske arbejdspladser, og at der blev givet til alle dele af landet.

Derfor er det glædeligt, at vi fik forhandlet en række stærke initiativer hjem, der skal gavne turistbranchen og kulturlivet.


Jeg er dog ikke naiv, og jeg tror derfor heller ikke, at problemet er fuldstændigt løst med aftalen, men det er en begyndelse til at hjælpe en hårdt ramt branche.

Troels Lund Poulsen


Venstres aftryk betyder eksempelvis et højere sommerhusfradrag, flere midler til markedsføring lige fra Wonderful Copenhagen til Dansk Kyst- og Naturturisme.

Venstre sikrede lavere færgetakster til danske øer og en udvidelse af perioden for tilskuddet.

Derudover holdt vi på en øget støtte til foreningsdanmark, idet Danmark hviler på den sammenhængskraft, som foreningerne skaber.

Også kulturlivet har det hårdt, og derfor sikrede vi også et boost heraf.

Jeg glæder mig over de stærke aftryk, Venstre har sat på aftalen om en sommerpakke - aftryk, der trækker i den rigtige retning.

Jeg er dog ikke naiv, og jeg tror derfor heller ikke, at problemet er fuldstændigt løst med aftalen, men det er en begyndelse til at hjælpe en hårdt ramt branche, som vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe igennem en sommer med færre turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Annonce