Annonce
Læserbrev

Jeg forstår til fulde din harme, og du skal have stor ros for dit opråb

Jeg har selv mødt mennesker, som græder, fordi hjælpen til dem ikke forstås af fagforening og jobcenter, der jo er til for at hjælpe byens borgere.

Læserbrev: 15. februar havde smedens kone (Lis Ernstsen, Kolding Landevej 145, Taulov, Fredericia, red.) et meget aktuelt læserbrev i avisen ("Skaffer jobcentrene arbejde til folk?", red.)

Jeg forstår til fulde din harme, og du skal have stor ros for dit opråb, men desværre er virkeligheden en anden.

Har du prøvet Retshjælpen? Måske du kan få nogle forklaringer på dine spørgsmål der.

Jeg har selv mødt mennesker, som græder, fordi hjælpen til dem ikke forstås af fagforening og jobcenter, der jo er til for at hjælpe byens borgere.

Jeg har også fået af vide, at hvis jeg vil vide noget, må jeg gå rettens vej, hvilket jo er "herligt", når man i forvejen er gået i gulvbrædderne efter flere gange at være ramlet ind i "Berlinmuren".

Svend Erik Aagesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce