Annonce
Horsens

Jeg fatter ikke, Venstre vil sætte skatten ned

Lone Ørsted. Arkivfoto

Læserbrev: Venstre i Horsens vil bruge ca. 27 mill kroner på skattenedsættelse i Horsens kommune.

Argumenterer blandt andet med, at 100 tilflyttere de næste fire-fem år (med en indkomst på 350.000 kr). vil kunne finansiere en skattelettelse.

Helt ærligt giver det ingen mening for mig - vi er en by i vækst, hvilket er dejligt, men mange af de nye tilflyttere er jo børnefamilier, som forventer en høj kvalitet i kommunens service.

Det kræver, at vi investerer i nye daginstitutioner - samt renoverer og udbygger skolerne. Ligeledes er der behov for, at vi investerer i vores infrastruktur, byudvikling, kultur mm.

Ser vi bort fra dette, er det i øvrigt min helt klare opfattelse, at 27 millioner vil gøre mere gavn, når de anvendes på tid til omsorg, undervisning og tidlig indsats i vores daginstitutioner og dagpleje, end en 50'er i lommen hver måned.

Mon jeg er den eneste, som har det sådan?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Engelske topboksere til stævne i Horsens

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce