Annonce
Læserbrev

Jeg er meget skuffet - ingen andre partier end DF ønsker at få en model på plads

Vi anser det ikke som rimeligt, at de enkelte husejere alene står i en situation, hvor de enkeltvis kan dækkes eller ikke dækkes, alt efter hvilket humør deres forsikringsselskab er i.

Læserbrev: Vi har i kredsen af erhvervsordførere for en måneds tid siden haft et møde med erhvervsministeren, hvor situationen omkring de tørkeskadede parcelhuse blev drøftet.

Her står enkelte husejere i et retsmæssig tomrum, hvor de tilmed aldrig har haft mulighed for at tegne en forsikringsdækning. Den fandtes ganske enkelt ikke.

Dansk Folkepartis holdning var klart, at vi burde gribe sagen an på nogenlunde samme måde, som vi gjorde, da vi forhandlede sagerne omkring stormflodsordningen, hvor vi dels lavede bagudrettede tiltag og gennemførte fremadrettede regler og vilkår og ligeledes fandt en kollektiv finansieringsmodel via husforsikringen.

Vi anser det ikke som rimeligt, at de enkelte husejere alene står i en situation, hvor de enkeltvis kan dækkes eller ikke dækkes, alt efter hvilket humør deres forsikringsselskab er i.

Alene kulance har haft betydning i deres sager.

Jeg synes, det er en falliterklæring, at socialdemokraterne gik ud før valget og via deres ordfører, Jens Joel, klart signalerede, at der skulle findes en rimelig løsning - også bagudrettet. En socialdemokratisk melding, som stod klart i indtil flere medier, primært i Jylland, hvor de fleste skader er registreret.

Ligeledes turnerede bl.a. Venstres daværende minister Eva Kjær Hansen ligefrem på besøg hos en af de ramte husejere og støttede på TV Syd op, at der skulle gøres noget.

Nu har jeg så fået det klare svar fra erhvervsministeren, at hverken han via regeringen, Venstre eller andre partier end DF ønsker at få en model på plads, hvor vi også tager hånd om de ganske få husejere, som oplevede store skader på deres ejendomme.

Jeg er meget skuffet, og da jeg selv var hovedforhandler på stormflodsaftalen, hvor vi sikrede såvel fremadrettede som bagudrettede forbedringer, så er det dybt useriøst, at såvel Socialdemokratiet som Venstre nu løber fra deres egen politik.

Annonce
Hans Kristian Skibby. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud i Hovedgård apotek

Læserbrev

Et elektrisk løbehjul er ikke legetøj

Læserbrev: Det’ sørme, det’ sandt - december! En tid for brunkager, Lucia-optog og ikke mindst julegaveindkøb. Vi giver gaverne med de bedste intentioner, men der er alligevel grund til at tygge en ekstra gang på småkagen, før vi trykker "køb" på hjemmesiden eller kører dankortet gennem maskinen nede i butikken. Det gælder særligt for en type af særdeles populære gaver. Et bredt flertal i Folketinget besluttede sidste år, at det fra 17. januar 2019 skulle være muligt at køre på elektriske løbehjul på cykelstierne. Det er en forsøgsordning, som mange har taget til sig, og mange børn ønsker sig brændende at komme lidt hurtigere til skole eller fritidsinteresser. Det elektriske løbehjul er et alternativt transporttilbud, som vi følger med stor opmærksomhed fra politisk side; netop fordi det fortsat er en forsøgsordning, som vi skal evaluere efter nytår. Forsøgsordningen har nu varet i knap et år, men jeg oplever, at der stadig er stor usikkerhed om reglerne for brugen af elektriske løbehjul. Føreren af det elektriske løbehjul skal køre på cykelstien - ikke på fortovet eller imod kørselsretningen på kørebanen, som nogle brugere åbenbart tror. Der må kun være én bruger på et løbehjul, og nej, man må selvfølgelig heller ikke køre i spirituspåvirket tilstand. Det gælder for alle vores transportmidler, og derfor er løbehjulet ingen undtagelse. Det fører mig til reglen, som man særligt i julegavesæsonen skal have for øje: Føreren af det elektriske løbehjul skal være fyldt 15 år. Hvis man ikke er 15 år, må man kun køre på det elektriske løbehjul, hvis en voksen ledsager overvåger kørslen. Hvis man ikke har en voksen med, er det kun tilladt at køre på særligt skiltede lege- og opholdsområder; og vel at mærke fortsat kun med en enkelt bruger på løbehjulet ad gangen. Som forælder, bedsteforælder eller søskende vil man gerne glæde sine nærmeste og give dem det, de ønsker sig, men hvis det i dette tilfælde er et elektrisk løbehjul, der skal bruges til at køre i skole, så gør man klogt i at foreslå alternative julegaver, for det er som nævnt ikke tilladt at køre alene på offentlig vej, før man er fyldt 15 år. Vi afventer fortsat Færdselsstyrelsens evaluering af forsøgsordningen for elektriske løbehjul, som lander på mit bord i det nye år. Jeg vil derfor vente med at udtale mig om, hvordan reglerne for de elektriske løbehjul ser ud i 2020 og fremefter, men én ting er sikker: Jeg vil ikke lempe lovgivningen, når det kommer til aldersgrænsen. Et elektrisk løbehjul er ikke et legetøj. Det er et motoriseret transportmiddel, som man skal have en vis alder for at kunne håndtere. Jeg håber derfor, at man tænker sig om en ekstra gang, inden man pakker et elektrisk løbehjul ind til husets yngste beboere.

Annonce