Annonce
Horsens

Jeg er fantastisk glad og lettet: Rektorer jubler over at få elever tilbage i skole

Det betyder noget for elevernes motivation for det kommende skoleår, at de nu får mulighed for at komme tilbage i skole, vurderer rektor Sune Agger. Arkivfoto: Martin Ravn
Fra 27. maj må alle gymnasie- og hf-elever vende tilbage i skole, og det er vigtigt for elevernes trivsel, vurderer rektorer.
Annonce

Horsens: To-tre uger.

Det er den tid, 1.g- og 2.g-eleverne på landets gymnasier får lov til at komme tilbage og gå i skole, inden de skal til årsprøver og på sommerferie.

Og selvom det ikke synes af meget, gør det en verden til forskel, vurderer Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium i Horsens.

- Det tjener et trivselsformål, og jeg tror, det betyder rigtig meget for elevernes motivation for det kommende skoleår, at de lige når at komme tilbage og afslutte dette, siger Sune Agger.

Han har længe efterlyst åbninger, der kunne vedligeholde den fysiske relation mellem sine elever, og han var derfor godt tilfreds, da det onsdag aften kom frem, at alle gymnasieelever kan vende tilbage i skole 27. maj.

- Jeg er fantastisk glad og lettet, for med udsigten til at de ellers først kunne være vendt tilbage 10. august, ville der være gået fem måneder, uden de havde set hinanden, og det havde været en uholdbar situation, siger Sune Agger.

Rektoren vurderer, at de to måneder, hvor der er blevet afviklet virtuel undervisning, har fungeret rigtig fint på det faglige plan.

- Men den virtuelle undervisning kommer til kort i forhold til motivation og relationsarbejde. Vi har manglet at kunne se hinanden i øjnene, siger han.

Jeg er fantastisk glad og lettet, for med udsigten til at de ellers først kunne være vendt tilbage 10. august, ville der være gået fem måneder, uden de havde set hinanden, og det havde været en uholdbar situation.

Sune Agger

Annonce

Der vil foregå et rul

Med de nuværende retningslinjer om en meters afstand har Learnmark Gymnasium ikke plads til at tage imod alle sine elever på Stadionsvej. Det betyder, at der fortsat bliver behov for virtuel undervisning efter 27. maj.

- Der kommer til at foregå et rul, hvor eleverne vil have hele dage på skolen og hele dage derhjemme. Men det kommer til at fungere fint, for det er det relationelle, vi har brug for, siger Sune Agger, der allerede gør sig tanker om potentielle løsninger til at kunne rumme alle skolens elever på én gang i det kommende skoleår, i det tilfælde at sundhedsmyndighedernes retningslinjer består.

Learnmark Gymnasium udbyder hhx og htx.

Også på Holmboes Allé vakte onsdagens udmelding om en udvidelse af åbningsfase to begejstring.

Her betyder den nemlig, at Horsens HF & VUC får mulighed for at byde velkommen tilbage til 80 1.hf-elever og flere hundrede vuc-kursister og hf-enkeltfagselever.

- Det er dejligt, at de får lov til at komme tilbage, og det trænger de til. Eleverne har savnet hinanden meget, siger Dinna Balling, rektor for Horsens HF & VUC.

Annonce

Positivt overrasket

Dinna Balling mener ligesom Sune Agger, er det er vigtigt, at eleverne får set hinanden inden sommerferien, så der ikke går fem måneder uden fysisk kontakt.

- Fem måneder er lang tid i et ungt menneskes liv, siger hun.

Rent fagligt har Dinna Balling intet at sætte på den virtuelle undervisning, som har stået på i to måneder.

- Jeg har været meget positivt overrasket over, hvordan elever og lærere er gået til den virtuelle undervisning. Det kan godt være, at den ikke kan stå måls med fysisk undervisning, men jeg tror, mine hf-elever er fagligt meget godt med, siger hun.

Rektoren forventer ikke, at skolen får problemer med at kunne rumme alle elever og kursister trods myndighedernes retningslinjer.

- Vi skal lige have målt op og stillet bordene klar, men vi skal nok være klar til 27. maj, siger Dinna Balling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce