Annonce
Sport

Janus Drachmann vender hjem til AC Horsens

Janus Drachmann vender hjem til AC Horsens efter seks års fravær. Foto: Liselotte Sabroe.
Den 33-årige OB-anfører har skrevet en tre-årig kontrakt med AC Horsens og vender hjem efter seks års fravær.

Horsens: AC Horsens har fundet sin nye anfører til den kommende sæson. Valget er faldet på den 33-årige Janus Drachmann, der vender hjem fra OB efter seks år i tre klubber.

Han vandt sølvmedalje med Sønderjyske i 2016 og guld med FC Midtjylland i 2018 og sluttede med tre år som anfører i OB.

- Jeg glæder mig enormt til at komme i gang i AC Horsens igen, og jeg ser frem til at styre midtbanen med mine kvaliteter, siger Janus Drachmann. Jeg er en anden type end Bjarke Jacobsen på den centrale midtbane, men jeg har noteret mig, at det er en ung trup med mange talenter med masser af gå-på-mod, og det bliver min rolle at støtte dem i deres udvikling.

Annonce

- Jeg sad meget ude i OB i den sidste periode. Det var ikke på grund af skader. Jeg havde lidt problemer med læggen, men jeg var ikke en del af klubbens planer til sidst, erkender han.

Janus Drachmann havde et år tilbage af sin kontrakt med OB, men skifter på en free transfer.

Midtbanegeneral

Janus Drachmann er den erfarne profil, som AC Horsens mangler for at få kabalen til at gå op, efter at Bjarke Jacobsen har sagt nej tak til AC's tilbud. Drachmann har hele tiden boet i Stensballe.

- Jeg har lært en masse i de seks år, jeg har været væk. Jeg nåede omkring 50 kampe i FC Midtjylland, heraf flere internationale kampe, og det var stort at blive dansk mester, men det var også stort at vinde sølvmedaljer med en ydmyg klub som Sønderjyske. Jeg har forsøgt at bruge mine menneskelige kvaliteter bedst muligt, og jeg føler, jeg har meget at bidrage med, når jeg vender hjem.

- Der er ikke nogen af spillerne fra sidste gang, jeg var i AC Horsens, men jeg har spillet sammen med Alexander Ludwig i OB.

Annonce

Omvæltning

Janus Drachmann er ikke bange for springet til 1. division.

- Jeg har spillet i 1. division og ved, hvad der venter os. Man kommer som en nedrykker, hvor man sjældent var favorit, til en favoritrolle mod hold, der graver sig ned og gør det svært for os.


- Jeg har spillet i 1. division og ved, hvad der venter os. Man kommer som en nedrykker, hvor man sjældent var favorit, til en favoritrolle mod hold, der graver sig ned og gør det svært for os.


- Der er ingen tvivl for mig om, at Lyngby bliver en hård konkurrent. Jeg er spændt på Esbjerg, der satser meget på unge spillere af egen avl, og HB Køge, hvor Daniel Agger og Lars Jacobsen er i gang med at forstærke holdet, men jeg tror på vore chancer for at vende tilbage til Superligaen.

- Jeg er ikke bange for atmosfæren på de små stadions i 1. division. Vi har jo været vant til at spille uden tilskuere i coronatiden, så det er bare noget, vi er vant til, at der er stille.

- Der er ingen tvivl om, at det er min sidste station som fodboldspiller, men ingen siger, at jeg er færdig om tre år. Hvis jeg stadig føler mig fit, kan det jo være, mit sidste ophold i AC Horsens kommer til at vare mere end tre år,og så kan vi jo bare forlænge kontrakten, siger Janus Drachmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce