Annonce
Horsens

Jan Trøjborg har fået sin egen plads ved vandet

Jan Trøjborgs Plads blev torsdag officielt indviet ved et arrangement, hvor knap 150 deltog. Heriblandt den afdøde borgmesters nærmeste familie.

Horsens: Det var svært at ignorere symbolikken i det, da solen nærmest på slaget 13 brød igennem det tynde lag af skyer, der hang over havnen i Horsens.

Foran knap 150 fremmødte blev en mindeplade til ære for afdøde borgmester Jan Trøjborg afsløret på havnetrekanten foran Casa A/S's nye domicil og det gamle stykgodspakhus.

Danscher-koret sang Lis Sørensens "Verden er i farver", og nuværende borgmester og partifælle Peter Sørensen (S) holdt tale, hvor han understregede, hvor meget det ville have betydet for Jan Trøjborg, hvad der sker på havnen i disse år, hvor boliger og erhverv smelter sammen i store nybyggerier.

- Én af Jans store visioner var at give havnen tilbage til borgerne. At skabe et sted, hvor man mødes og går tur, og et sted, hvor der er boliger til alle. Kort sagt mest mulig glæde for flest mulige, sagde Peter Sørensen.

Det var et enstemmigt byråd, der besluttede at opkalde havnetrekanten efter Jan Trøjborg. Han sad i folketinget i 18 år og bestred seks ministerposter over sammenlagt ni år, inden han vendte hjem til Horsens og blev borgmester i 2006.

- Jan var én af byens helt store sønner. Han var en mand med en helt særlig evne til at skabe resultater, der havde betydning for mange mennesker. Han var en politiker, som alle lyttede til og respekterede, og han var en ligeværdig med- og modspiller, som jeg er taknemmelig for at have kendt. Derfor glæder det mig, at jeg i fremtiden kan stille mig her på stedet og tænke på Jan, sagde Peter Sørensen.

Min far var uddannet murer og ingeniør, og han arbejdede netop for at bygge ting op og for at forbedre, da han blev politiker. Altid med Horsens som udgangspunkt.

Thomas Trøjborg

Jan Trøjborgs Plads

Jan Trøjborgs Plads blev indviet torsdag 22. juni kl. 13 af borgmester Peter Sørensen (S).Et enigt byråd besluttede, at pladsen skulle opkaldes efter den tidligere borgmester, formand for Kommunernes Landsforening og folketingspolitiker.

På mindetavlen står der følgende: "Jan Trøjborg var socialdemokratisk medlem af folketinget fra 1987 til 2005 og minister fra 1993 til 2001. Fra 2006 til 2012 var han borgmester i Horsens Kommune. Én af hans mange visioner var at omdanne den gamle industrihavn til en helt ny bydel med erhverv og boliger og samtidig sikre, at nordhavnen blev et nyt frirum for alle byens borgere."

Jan Trøjborgs ældste søn Thomas sendte bl.a. en tak til kommunen og Casa A/S, der ejer havneområdet. Foto: Morten Pape

Tak fra familien

Jan Trøjborgs søn, Thomas Trøjborg, var sammen emd resten af familien mødt op til indvielsen, og han fik ordet efter Peter Sørensen.

- Min far var uddannet murer og ingeniør, og han arbejdede netop for at bygge ting op og for at forbedre, da han blev politiker. Altid med Horsens som udgangspunkt, for han boede her hele livet, og han sagde altid "vi", når han talte om sine visioner. På samme måde var hans planer om havnens udvikling et fælles projekt, og vi i familien er glade for at pladsen nu er opkaldt efter ham. Det er en stor ære, sagde Thomas Trøjborg, inden han sammen med Peter Sørensen fjernede det sorte klæde, der dækkede den forgyldte mindeplade med en tekst om Jan Trøjborgs virke som politiker.

Jan Trøjborg døde 6. maj 2012 i en alder af 56 år.

Peter Sørensen og Thomas Trøjborg løftede i fællesskab det sorte klæde væk, der dækkede mindepladen. Foto: Morten Pape
Foto: Morten Pape
Håndværkerkoret fra Horsens sang Oskar Hansens socialdemokratiske slagsang fra 1923 "Når jeg ser et rødt flag smælde" efter indvielsen. Foto: Morten Pape
- Jan var én af de helt store sønner i byen. En mand, som folk lyttede til og respekterede, sagde Peter Sørensen bl.a. i sin tale. Foto: Morten Pape
Lokale Danscher-koret ledet af Inger Due Steffensen sang Lis Sørenens "Verden er i farver" som start på arrangementet. Foto: Morten Pape
Henrik Dam Kristensen, Lone Blume, der var kæreste med Jan Trøjborg, og Jans mor Rita Trøjborg (t.h.). Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce