Annonce
Hedensted

Jan har store planer: Grund ned mod Gudenåen skal huse 29 nye ejendomme

Jan Nordahl har planer om at udstykke grunde til 29 nye boliger i Aale. Kommer alle godkendelser og tilladelser i hus, håber han at kunne sætte grundene til salg i efteråret 2019. Allerede nu er han dog åben for dialog med interesserede købere. Foto: Michael Svenningsen

Jan Nordahl har købt en ejendom på Raskvej i Aale samt en masse jord ned mod Gudenåen. Planen er, at der på området skal udstykkes byggegrunde til 29 boliger, hvor der kommer til at være fokus på naturen og mulighed for at holde dyr. Med projektet håber han desuden at binde Aale tættere sammen med Gudenåen og kæret.

Aale: Hedensted Kommune har lige nu 10 byggegrunde i Aale til salg. På Roloddet har fem grunde stået tomme i over 10 år, og i løbet af det seneste år har der ikke været en eneste henvendelse på de fem nye skovparcelgrunde på Skovloddet.

Det vil nok afskrække de fleste fra at sætte flere grunde til salg i byen, men ikke Jan Nordahl, der har købt en ejendom på Raskvej samt en masse jord ned mod Gudenåen. Ejendommen skal rives ned, og så skal der efter planen udstykkes grunde til 29 nye boliger fordelt på tre områder.

Ni grunde er tiltænkt et seniorboligområde med tre enkelthuse og seks dobbelthuse. Derudover skal der udstykkes syv store parcelhusgrunde syd for Raskvej og syv jordbrugsparcelgrunde nord for Raskvej. På trods af de nuværende udfordringer med at sælge grunde i Aale tror Jan Nordahl på projektet.

- Det er måske et sats, men jeg synes også, det er nogle andre typer grunde, vi kan tilbyde. Det er store grunde med en unik placering, og det er for dem, der gerne vil være tæt på landet og have natur som Gudenåen, skoven og kæret i nærheden. Jeg har oplevet, at der i Aale er en efterspørgsel på større parceller og på ældreboliger, der har en pæn størrelse, og som henvender sig til personer i den tidlige pensionsalder, siger Jan Nordahl, der allerede har snakket med folk, som kunne være interesserede i en grund.

Byggegrunde med fokus på dyr og natur

Hvis Jan Nordahl får tilladelse til at udstykke grunde i Aale, bliver de opdelt på tre områder, der alle ligger ud til Raskvej på strækningen mellem Skovloddet og Gudenåen:


  • Et seniorboligområde med ni byggegrunde, hvoraf seks af dem er tiltænkt dobbelthuse. I midten skal der bygges et fælleshus, hvor der eventuelt kan stå en fællesbil. Grundene skal placeres der, hvor Raskvej 28 ligger i dag. Det bliver store grunde, der er tiltænkt folk i den tidlige pensionsalder.
  • Et område med syv store parcelhusgrunde på 12-2500m2 syd for Raskvej. Der kommer et fællesareal ned mod Gudenåen, og der vil desuden være mulighed for at bygge en staldbygning, hvor hver ejendom kan have en hest, andre dyr eller lignende til at stå.
  • Et område med seks jordbrugsparcelgrunde på 2497-7653 kvadratmeter nord for Raskvej. Her kommer desuden en grund på 13.947 kvadratmeter, som Jan Nordahl selv vil bygge på. På matriklerne her bliver der mulighed for dyrehold, og der kommer desuden et fællesareal ned mod Gudenåen.
Sådan her skal grundene efter planen se ud. Øverst til venstre, lige inden man kommer til Aale, skal de ni seniorboliggrunde ligge, og under dem kommer der syv store parcelgrunde. Til højre for Raskvej kommer der syv jordbrugsparceller. På det blå område må der ikke bygges, da det er inden for Gudenåens beskyttelseslinje. Her vil Jan Nordahl i stedet lave fællesarealer, hvor der for eksempel kan gå dyr. Grafik: Jan Nordahl/Hedensted Kommune

Flytter selv med

Jan Nordahl er sammen med sin kone, Gitte Nordahl, indehaver af Team Nordahl, der er et bo- og dagtilbud med fokus på hesteterapi. De har firmaadresse på Sønderkærvej i udkanten af Aale Kær og bor privat på Mosevej i Linnerup, men når der bliver givet tilladelse til at bygge, så rykker de selv ind på en af jordbrugsparcellerne.

- Vi har altid haft en tanke om at flytte tilbage til Aale og det område, hvor vi boede, inden vi rykkede herud, siger Jan Nordahl, der håber at starte byggeriet i foråret 2020.

Grundene forventer han at kunne sælge fra efteråret 2019.

- Kommunen arbejder lige nu på et oplæg til en ny lokalplan, og så skal den i høring. Og vi vil også gerne have al beplantning rundt om grundene på plads, så det hele ser lækkert ud og vi dermed lettere kan sælge dem, siger Jan Nordahl.

Annonce

Skal binde Aale sammen

Planerne er stadig kun på tegnebrættet, men Jan Nordahl regner med, at de alle kan føres ud i livet. Også fordi, han gerne vil opfylde kommunens ønsker, der blandt andet går på at lave stisystemer, så børnene ikke færdes på Raskvej.

For ham virker det naturligt at lave stier, så det nye område kan kobles til resten af byen og den omkringliggende natur. Stierne skal blandt andet føres ned til teltpladsen ved Gudenåen og ud til Aale Kær.

- Vores idé med projektet er, at det skal være med til at binde hele Aale sammen. Jeg har blandt andet også været med til arbejdet med minihallen, og det er sjovt at være med til at bygge og udvikle byen, siger Jan Nordahl.

Ud over grunde og stisystemer kigger Jan Nordahl også på mulighederne for at etablere en parkeringsplads tæt på Raskvejs bro over Gudenåen, så det bliver muligt for lystfiskere og besøgende til Bjørnegrunden at parkere forsvarligt.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce