Annonce
Gear

Jaguar I-Pace bliver ført up to date

Den elektriske SUV får også en række trim-pakker og mulighed for grill med krom, som skal give mere fornemmelse af engelsk stil. Foto: Jaguar
Den velkørende Jaguar-elbil får nu hurtigere opladning med tre faser, nyt infotainmentsystem og kamerabakspejl.

Endelig kommer Jaguar I-Pace helt frem i skoene. Den elektriske SUV fra det britiske nobelmærke har nemlig ikke været den hurtigste dreng i feltet, når vi taler om opladning. Men det bliver der nu rådet bod på med en opgradering, som betyder, at den kan lade med tre frem for én fase ved en hjemmelader eller ude i byen. Det giver en ladetid på 8,6 timer, til batteriet er fuld opladet, hvilket kan ske med 11 kW mod tidligere 3,7 kW, som betød en ladetid på 26 timer.

Med en hurtiglader hedder effekten stadig op til 100 kW, hvor der kan oplades til 127 kilometers kørsel på et kvarter, mens der med 50 kW kan oplades 63 kilometer.

Med den tekniske opgradering får modellen fra 2018 også en række ændringer, der blandt andet omfatter et nyt og mere avanceret infotainmentsystem kaldet Pivi Pro, mens rækkevidden på 470 kilometer er uændret i I-Pace, der har et batteri med en nettokapacitet på 90 kWh og yder 400 hk.

Jaguar I-Pace

Blev lanceret i 2018. Siden da har Jaguar I-Pace vundet mere 80 globale priser. Det gælder bl.a. World Car og The Year, World Car design of The Year og European Car of the Year.

Mere praktisk

Pivi Pro skal være mere brugervenligt end det nuværende system og lige så intuitivt at bruge som en smartphone. Det spiller sammen med et opdateret navigationsanlæg, som fortæller, om ladestationerne i nærheden er tilgængelige, hvad prisen eventuelt er, og hvor lang tid at en opladning tager. Hvis systemet virker fuldt ud herhjemme, er det et stort løft i forhold til de nuværende mere passive navigations-systemer, der findes i mange elbiler.

Udviklerne hos Jaguar har samtidig benyttet faceliftet til at give den virtuelle HD-instrumentgruppe på 12,3 tommer, de lidt mindre berøringsskærme og drejeknapper et grafisk løft. Det betyder, at der skal trykkes færre gange for at finde en destination, ligesom der kan zoomes ind på et kort på samme måde som med en smartphone.

Nu er der også mulighed for trådløs opkobling af telefonen med signalforstærkning, og hvor man parrer to telefoner samtidig, så der er mindre risiko for at ryge af nettet. Bilen har også et indbygget SIM-kort med gratis streaming af en række funktioner, lige fra musik fra Spotify til trafikopdateringer.

Annonce

Kamera bagud

Synet bagud klares med det nye såkaldte ”Clearsight”-kamera-spejl, der også er lanceret i Range Rover Evoque. Her er skærmen integreret i selve bakspejlet, som fungerer sammen med et 3D-kamera, som sidder på taget. Her kan man skifte mellem almindeligt spejl og kameravinduet.

Jaguar fremhæver også et nyt klimaanlæg med filter, som ioniserer luften i kabinen. Det fjerner både allergener og ultrafine mikropartikler - også de skadelige PM2.5-partikler. Det er samme system, der optimerer batteriets temperatur inden køreturens start, når bilen står til opladning. Ved samme lejlighed renses luften i kabinen.

Der er foreløbig solgt 128 styk Jaguar I-Pace herhjemme. Der foreligger ikke priser for de nye 2021-modeller af elbilen.

Grafikken er løftet på den digitale instrumentering, mens I-Pace også får et kamerabakspejl. Foto: Jaguar
Jaguar I-Pace får et mindre facelift, hvor en at de mest mærkbare ændringer er muligheden for at oplade bilen langt hurtigere hjemme og ude i byen. Foto: Jaguar
Annonce

Mest læste

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce