Annonce
Sport

Jagten på uovervindelige Bakken Bears er gået ind: HIC drømmer om mere end at være den næstbedste

Lukas Varga og HIC går efter at vippe Bakken Bears af tronen og vinde guldet i enten pokalturneringen eller ligaen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
HIC-træner Lukas Varga slår fast, at målet for den kommende sæson må være guld, når sidste år kastede hele to sølvmedaljer af sig.

Horsens: Swish. Lyden af en basketball, der bliver kastet i kurven, vækker igen genlyd i Forum Horsens-hallerne, efter Horsens IC har taget hul på forberedelserne forud for den kommende sæson. En sæson der starter med et brag den 23. september, når HIC skal en tur til Aarhus for at spille mod de forsvarende mestre fra Bakkens Bears.

- Vi er stadig i begyndelsen af forberedelserne. Vi har nogle spillere, som ankommer sent, og vi har nogle, som døjer med skader. Sommerferien er ikke helt ovre endnu, siger HIC's cheftræner, Lukas Varga.

Den seneste sæson bød på en andenplads i både pokalturneringen og ligaen. Det giver blod på tanden i håb om mere, og derfor drømmer Lukas Varga denne sæson at kunne bytte de to sølvmedaljer ud med mindst én af guld.

Annonce

- For mig er det svært at have et mindre mål end det, vi præsterede sidste år. Vi var så tæt på både i cuppen og mesterskabsspillet. Vi skal vinde noget guld, siger cheftræneren men understreger, at det ikke er så lige til:

- Det er svært at have disse høje mål, fordi de andre hold også er gode. Vi er ikke garanteret en topplads bare fordi, vi var der sidste år.

Horsens IC's modstandere i sæsonforberedelserne

25/08: Bears Academy (Danmark)

04/09: Rostock Seawolves (Tyskland)

10/09: Itzehoe Eagles (Tyskland)

12/09: Itzehoe Eagles (Tyskland)

17/09: Södertälje Basketbollklubb (Sverige)

Jagten på Bakken Bears

I dansk basketball er der et hold, alle vil slå; Bakken Bears. Den aarhusianske klub har vundet det danske mesterskab ni gange de seneste 11 sæsoner - kort afbrudt af HIC, som tog guld i 2015 og 2016.

Derfor er det unægteligt også ærkerivalerne nordpå, som HIC skal besejre, hvis holdet vil gøre sig forhåbning om et nyt trofæ i pokalskabet.

- Vi viste sidste sæson, at vi forbedrer os gennem hele sæsonen. Havde vi spillet én måned mere, havde vi muligvis været dygtige nok til at slå Bakken Bears i finalen og vinde mesterskabet, siger Lukas Varga.

Annonce

Mange ting at se frem til

Selvom der venter en række spændende opgør i løbet af sæsonen, er det noget andet, som Lukas Varga ser mest frem til.

- Jeg ser frem til at træne mine drenge og udvikle mit forhold til dem. Jeg ønsker at gøre spillerne til bedre basketballspillere. Tanken om at udvikle os som hold og nyde processen, er det, jeg ser mest frem til, pointerer cheftræneren.

Den kommende sæson byder igen på tilskuere i de danske basketballarenaer. Ligesom resten af sportsverdenen har den danske basketliga været påvirket af coronarestriktioner, men den tid er ved at være ovre.

- Jeg er begejstret over, at coronapandemien er ved at være bag os, og forhåbentligt kan vi tiltrække en masse fans. Basketball er en fantastisk sport, og jeg er glad for, at folk igen kan komme og se det, siger Lukas Varga.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce