Annonce
Horsens

Jagten på Henrik Dams afløser er i fuld gang: - Peter Sørensen er et godt bud. Han er jo en knalddygtig politiker, siger kredsformand

Henrik Dam Kristensen (t.v.) meddelte på Horsens-kredsens generalforsamlingen 25. april, at han ikke ønsker at genopstille til Folketinget. Helle Frost (t.h.) har som kredsformand for Socialdemokratiet i Horsens ansvaret for at finde kandidater til at overtage efter Henrik Dam. Og nuværende borgmester Peter Sørensen er bestemt et godt bud, siger hun. Arkivfotos: Morten Pape
Kredsformand Helle Frost fortæller, at ingen endnu har meldt sig som kandidat til at afløse Henrik Dam Kristensen som Horsens-kredsens folketingskandidat, men at hun og bestyrelsen vil arbejde for, at afløseren er fundet inden sommerferien.

Horsens: Det lokale partiapparat er i fuld gang med at finde personen, der skal tage over efter Henrik Dam Kristensen som Horsens-kredsens folketingskandidat.

På rygtebørsen er kommunens borgmester, Peter Sørensen, blevet nævnt som et muligt bud, men endnu har ingen meldt deres kandidatur, siger kredsformand Helle Frost.

Helle Frost understreger derudover, at hun ikke har fået en henvendelse fra hverken Peter Sørensen eller andre, der måtte opfordre borgmesteren til at melde sig.

Annonce

- Kunne du godt tænke dig, at Peter Sørensen melder sig som kandidat?

- Det er vel naturligt, at du spørger om det. Han er da bestemt et godt bud, og jeg tror, at der er mange kredse, der gerne vil have Peter Sørensen som folketingskandidat. Han er jo en knalddygtig politiker. Det ville være godt for os, hvis han havde mod på det, men nu ser vi, hvad der sker. Vi er slet ikke så langt i processen endnu, siger Helle Frost.

Helle Frost, formand for Socialdemokratiets Horsens-kreds, mener, at Peter Sørensen ville være en god folketingskandidat for Horsens, hvis han måtte have mod på det. Arkivfoto: Morten Pape

- Vil kredsbestyrelsen opfordre Peter Sørensen til at stille op?

- Det kan jeg ikke svare dig på, siger Helle Frost.

- Vil det ende med, at kredsbestyrelsen anbefaler en kandidat?

- Det gør vi jo, når der er kommunalvalg, så det gør vi nok også her, når vi når dertil. Jeg kan bare ikke sige noget om det, før jeg ved, hvordan feltet ser ud, siger Helle Frost.

Håber på hurtig proces

Lige nu er kredsbestyrelsen i gang med at forfine profilen på den kandidat, kredsen godt kunne tænke sig, siger Helle Frost.

- Processen er, at vi giver medlemmerne tid til at foreslå kandidater, og så skal vi igen have behandlet det i bestyrelsen. På et tidspunkt melder vi så en deadline ud for tilmelding som kandidat og en dato for en ekstraordinær generalforsamling først i partiet og så i kredsen, hvor kandidaten skal udpeges, siger Helle Frost.

Det er en længere proces, for vi værner om medlemsdemokratiet, men jeg håber meget, at vi kan nå at finde vores kandidat inden sommerferien.

Helle Frost, formand for Socialdemokratiet i Horsens-kredsen

- Det er en længere proces, for vi værner om medlemsdemokratiet, men jeg håber meget, at vi kan nå at finde vores kandidat inden sommerferien. Uanset om der bliver udskrevet valg i utide, arbejder tiden jo ikke for os, siger Helle Frost.

Henrik Dam Kristensen meddelte på Horsens-kredsens generalforsamlingen 25. april, at han ikke ønsker at genopstille til Folketinget. Der er folketingsvalg senest 5. juni næste år. Arkivfoto: Morten Pape

Kredsen oplyser, at en kandidat skal have 30 stillere for at kunne stille op. Altså skal 30 medlemmer af Socialdemokratiet, der bor i kredsen, pege på vedkommende som kandidat.

Annonce

Peter Sørensen afviser ikke

Folkebladet har tidligere nævnt, at Peter Sørensen er en mulig kandidat, efter at han på aftenen for Henrik Dam Kristensens exit sagde, at han vil overveje det, hvis nogen opfordrer ham til at byde ind på posten.

- Jeg er som nævnt ikke blevet spurgt - men det ville være en meget, meget stor ære at blive spurgt til sådan en post. Men det ville også været noget, der ville kræve store overvejelser - og det vil være noget, der skal behandles med respekt, sagde Peter Sørensen til Folkebladet 25. april.

Annonce
Horsens For abonnenter

Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg: Der bliver plads til grønt område midt i Lund

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Hedensted

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

AC Horsens For abonnenter

Transfervinduet nærmer sig for AC Horsens: Disse to spillere er på vippen og en ligner et sikkert køb

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Horsens

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Annonce