Annonce
Hedensted

Jagt på ny turistchef må vente: Politikere skal gentænke turismen

Minigolf, camping og de mange andre ting, Juelsminde kan byde sommergæster på, er blevet markedsført af Hedensted Kommune under VisitJuelsminde. I fremtiden vil kommunen i kampen om turisterne formentlig skulle gå sammen med én eller flere andre kommuner. Arkivfoto

Det er uvist om der bliver brug for en turistchef i Hedensted Kommune. En landspolitisk aftale dikterer mere samarbejde på tværs af kommuner. Hele området skal gentænkes, siger borgmester.

Hedensted: Sædet som turistchef i Hedensted Kommune er ledigt fra 1. marts, men jagten på en ny rumpe til pladsen går ikke ind her og nu.

Først skal måden, hvorpå der arbejdes med turisme, drøftes i byrådet, fortæller borgmester Kasper Glyngø (S).

- Inden opsigelsen havde vi besluttet, at byrådet i februar måned skal snakke om turismen. Lige nu afventer vi den snak, for der sker noget nationalt, som vi er nødt til at forholde os til, siger borgmesteren.

Annonce

Der er forskellige muligheder. Vi skal afklare og snakke om, hvilken retning vi skal orientere os i. Hvis vi bliver en del af noget større, så skal der ikke nødvendigvis være en stilling som turistchef i kommunen.

Kasper Glyngø (S), borgmester

Kommuner skal gå sammen

Det, der sker, er udmøntningen af en erhvervsaftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening.

Aftalen siger, at turismen skal fremmes ved, at de omtrent 80 såkaldte destinationsselskaber, der i dag står for at markedsføre og udvikle turismen i de enkelte kommuner, koges ned til 15 til 25 styk inden 2020.

I praksis betyder det, at kommuner skal gå sammen om turismeindsatsen, hvis de ønsker at få del i nationale støttemidler. Et tænkt scenarie kunne være, at VisitJuelsminde, VisitHorsens og VisitOdder kommer under samme ledelse.

- Der er forskellige muligheder. Vi skal afklare og snakke om, hvilken retning vi skal orientere os i. Hvis vi bliver en del af noget større, så skal der ikke nødvendigvis være en stilling som turistchef i kommunen, siger Kasper Glyngø.

Man overlapper hinanden

Ifølge den politiske aftale kendetegnes turismeindsatsen i dag af små projekter, manglende samarbejde og overlappende indsatser. Er du enig i det lokalt set?

- Jeg er enig så langt, at det er rigtigt, at kommuner ikke skal se kommune- og regionsgrænser, og at der i og med, at der er lavet kommunale såvel som regionale og nationale projekter, har været overlap. Det er uhensigtsmæssigt, at det ikke tænkes bedre sammen. Derfor synes jeg, turismeområdet er oplagt at samarbejde om, svarer Kasper Glyngø.

Kan man forestille sig, at VisitJuelsminde fremover skal hedde VisitØstjylland eller noget andet?

Nej, nationalt er VisitJuelsminde så stærkt et brand, at det ville være ærgerligt at vende det ryggen. Men når man markedsfører sig internationalt, så kan det godt være, at det ikke kommer til at stå øverst på plakaten, svarer borgmesteren.

Kasper Glyngø mener, Juelsminde som feriemål er mere truet, hvis det står uden for et større samarbejde, og at man i et samarbejde med andre kommuner må skrue indsatsen sammen, så de forskellige ferieområder sikres synlighed.

Viceborgmester med i aftalen

Viceborgmester og erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, har i Folketinget været med til at indgå erhvervsfremmeaftalen.

- Vi har lavet en aftale, som forpligter kommuner til at undgå for mange overlap. For at få del i midlerne, som stadig er der, så skal det baseres på tværkommunale samarbejder, hvor man finder sammen om projekter. Det er klart, at vi skal have fundet en model for det, og det må de, der sidder i kommunerne finde ud af, siger Hans Kristian Skibby.

Han er ganske rolig ved tanken om, at markedsføring af VisitJuelsminde måske vil blive varetaget af et selskab, som også markedsfører andre kommuner. VisitJuelsminde vil ikke gå tabt, mener han.

- Et samarbejde betyder ikke, at man ikke kan kalde destinationen det, man altid har kaldt den. Det betyder bare, at indsatsen skal være geografisk dækkende, så den går over kommunegrænsen. Det kunne være syd på mod Vejle eller nord på. Horsens og Hedensted har allerede et fint samarbejde i dag, siger viceborgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce