Annonce
Østjylland

Jagt på mundbind i midtbyen - det lykkedes til sidst

En automat i Bruun's Galleri har mundbind på øverste hylde, men den er ude af drift. - Ærgerligt. Det betyder, at jeg må cykle til Viby i aften, når jeg skal besøge nogle kammerater, siger 23-årige Jacob Thurah, der netop har været i Matas uden held. Foto: Flemming Krogh
Coronasmitten breder sig i Aarhus og mange vælger at bruge mundbind. Fra begyndelsen af næste uge er det er krav at bære et mundbind, hvis man bruger offentlig transport, men det kan være svært at opdrive en pakke med éngangs-mundbind, viste vores shoppetur i Bruun's Galleri.
Annonce

AARHUS: Mundbind er et tiltag, man kan bruge, for at hjælpe med til at mindske corona-smitten, der breder sig i Aarhus.

I bus og tog har myndighederne hidtil anbefalet passagererne at bruge mundbind, men fra på mandag eller tirsdag, når bekendtgørelsen er klar, er det et reelt krav. Det skaber efterspørgsel. Flere steder i midtbyen står skilte med 'Udsolgt af mundbind' foran flere butikker.

Avisens udsendte bruger ikke mundbind i det daglige - indtil videre - men da min søn har planer om en bustur i weekenden, må jeg købe pakke med éngangs-mundbind. Det er bare ikke så nemt.

Hos Bruuns Apotek slår Bodil Overgaard ud med armene.

- Vi havde udsolgt omkring klokken 15.30 i dag. De 580 pakker vi startede med i morges er væk, men vi håber på nye forsyninger, så vi kan have mundbind på hylderne i morgen (lørdag red.), siger den daglige leder af apoteket.

Annonce

Kunder går forgæves

Bodil Overgaard har selv et mundbind til at ligge i sin dametaske, men hun har ikke brugt mundbind i toget denne morgen.

- Der var kun fire passagerer i den vogn jeg sad i, så jeg valgte at bruge min sunde fornuft, og brugte ikke mundbind, siger Bodil Overgaard, som ikke bruger mundbind i butikken.

- Vi har desværre udsolgt, men håber på nye forsyninger, så vi kan sælge igen lørdag, lyder Bodil Overgaards besked til adskillige kunder i Bruuns Apotek. Foto: Flemming Krogh

- Vi vil gerne efterleve myndighedernes anbefalinger og gør meget ud af afspritning,  jævnlig håndvask og korrekt afstand til hinanden og kunderne, siger Bodil Overgaard.

Flere kunder op i butikken dukker op med samme spørgsmål. Og får samme, nedslående melding: Ingen mundbind.

Patrick Petersens jagt på mundbind endte med succes i kiosken i Kvickly i Bruun's Galleri. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Gevinst i kiosken

Pludselig kommer en ung mand forbi med et tip. 'Kiosken i Kvickly har flere, jeg har lige købt mundbind hos dem'.

Jeg siger hurtigt farvel til Bodil Overgaard og haster mod Kvicklys kiosk i Bruun's Galleri, hvor en ung kvinde langer pakker med 10 mundbind over disken. Køen er kort, og jeg kører dankortet igennem med stor fornøjelse.

Bag mig venter Patrick Petersen tålmodigt. Snart er han den glade indehaver af en pakke med ti mundbind.

- Så kan jeg tage hjem til Egå med god samvittighed. Det er vigtigt, at alle tager hensyn, siger den unge århusianer, som netop har været på et forgæves besøg i Matas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce