Annonce
Horsens

Jacks fagprøve blev et turbulent forløb: Men nu er han Årets Unge Boghandler

27-årige Jack Sørensen kom til Horsens for at blive voksenlærling hos Bog & Idé. Nu er han færdiguddannet, ansat og vinder af prisen Årets Unge Boghandler. Arkivfoto: Morten Pape
Jack Sørensen, som i sommer blev færdig med sin uddannelse hos Bog & Idé i Horsens, har vundet Boghandlerforeningens pris som Årets Unge Boghandler.
Annonce

Horsens: Jack Sørensen blev noget paf, fortæller han, da han pludselig opdagede sin faglærer fra boghandlerskolen i Odense stå med en flaske Asti midt i kundekøen hos Bog & Idé i Horsens.

- Det kom ud af det blå, siger han, efter at han i sidste uge blev overrasket med beskeden om, at Boghandlerforeningen har kåret ham som Årets Unge Boghandler.

Prisen uddeles normalt i forbindelse med branchens årlige elevtræf. Det skulle være holdt i sidste uge i Odense, men på grund af corona blev det aflyst. I stedet troppede faglærer og tre repræsentanter fra Boghandlerforeningen op for at kåre Jack Sørensen i butikken i Horsens, hvor han i dag arbejder som assistent, efter han i juli blev udlært.

Annonce

Dygtig, engageret og initiativrig

Et udvalg i Hoghandlerforeningen kårer Årets Unge Boghandler på baggrund af indstillinger fra lærerne på boghandlerskolen.

Herfra lyder det, at Jack Sørensen har været en fagligt dygtig og engageret elev, som også er vellidt. Han brænder virkelig for sit arbejde og branchen, er altid hjælpsom, deler gerne ud af sin viden og tager gerne initiativ til sociale og faglige aktiviteter for hele holdet, lyder det i indstillingen.

Annonce

Bump på vejen

Udvælgelsen sker samtidig med særlig vægt på elevens fagprøve.

Den kom Jack Sørensen ikke igennem uden bump på vejen, fortæller han.


Hele prøven var et meget turbulent forløb, og jeg må ærligt indrømme, at jeg var tæt på at miste modet.

Jack Sørensen


Prøven var et salgsfremstød for brætspil, som han selv er meget bidt af. Han havde blandt andet arrangeret en brætspilsaften i butikken, men på grund af corona blev han nødt til at aflyse arrangementet.

- Jeg lavede også en særlig udstilling i butikken, hvor kunderne både kunne se, røre og afprøve spillene, men corona-situationen appellerede ikke til den slags, så jeg syntes ikke, det var nemt, fortæller han.

- Hele prøven var et meget turbulent forløb, og jeg må ærligt indrømme, at jeg var tæt på at miste modet, siger den 27-årige boghandler.

Annonce

Tænkte i nye baner

Jack Sørensen er dog en fighter, som tænkte i nye baner og blandt andet lavede små videoer om forskellige spil, som med succes blev vist på butikkens Facebook-side, og han lavede flyers med inspiration og guide til spillene.

- Han udviste god faglig forståelse for at koble teori og praksis, lyder det fra skolen, som konkluderer, at opgaven var gennemført, og at engagement og faglig dygtighed kom til udtryk.

- Med Jack Sørensen har vi at gøre med en ildsjæl, som brænder for sit job og branchen og er god til at skabe gode salgsfremstød og tænke i nye baner, fastslås det i en pressemeddelelse fra Boghandlerforeningen.

Annonce

Ren luksus med muligheder

Med prisen, som officielt blev overrakt fredag, følger et diplom og et rejsegavekort på 5000 kroner.

- Jeg er sindssygt glad alene for skulderklappet, og det er en vild forløsning oven på et turbulent forløb for mig.

- Og at der så ovenikøbet følger rejsegavekort med, det er jo simpelthen ren luksus. Jeg har allerede tænkt meget over, hvor mange muligheder det giver mig, siger Jack Sørensen.

Jack Sørensen fik fredag overrakt prisen af - fra venstre - Boghandlerforeningens direktør, Bo Dybkær, boghandleruddannelsens leder, Bianca Tranberg, og Trine Thougaard fra foreningens uddannelsesudvalg. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce