Annonce
Horsens

Ja, selvfølgelig skal vi sortere mere - nej, nu må det stoppe! Affaldssortering deler læserne

Er du klar til at sortere affaldet endnu mere, end vi gør i dag, lyder ugens spørgsmål til Folkebladets følgere på Facebook. Arkivfoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Annonce

Horsens: Miljøminister Lea Wermelin (S) vil have os til at sortere op til 10 forskellige typer affald i husholdningen - og så skal reglerne ensrettes over hele landet. Er du klar til at sortere affaldet endnu mere, end vi gør i dag?

Det har vi spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook om.

Her er en række af svarene:

Lena Hellström:

Ja, for dælan. Vi skal da sortere op i alle de fraktioner, som der kan genbruges i. Uanset det måske ikke virker 100 pct. fra dag et, skal vi indstille os på, at det ikke hedder affald, men ressource. Jo mere vi skal sortere, jo mere bliver vi bevidste om, hvor meget vi smider ud. Sortering af affald er altid bedre, jo tættere man kommer på kilden... Altså der hvor du står ved køkkenvasken og bestemmer hvilken spand, metallåget skal i. Og ved at ensrette sorteringen for hele Danmark bliver det meget lettere for os alle at gøre det rigtige.

Kelvin Bonde:

Jeg synes, at hun prøve at blæse lys ud med mel i munden. Vi har vores genbrugspladser i forvejen, vi skal rengøre diverse dåser, flasker tuber mm. Hvis vi skal til at samle/dele vores affald mere, skal vi så ikke have en fornuftig timeløn for det? Vi skal betale for vore varer i forvejen - skal vi nu også til at betale for mere skraldehåndtering? For jeg synes, at det efterhånden bliver mere og mere bøvl. Gammeldags købmænd er ikke tilladt, da det vil give mere bakterie-belastning, vira-problematikker og sygdomsspredning. Altså regeringen, sundhedsfanatikkere, mfl. sørger for, at vores skattetryk vil vokse til uanede højder. Det er jeg ikke med på. Selvfølgelig skal vi passe på miljøet, naturen og vores omgivelser. Men hvornår stopper det? Hvad med almindelig sund fornuft?

Jytte Jul Betak:

Helt fint. I Hedensted Kommune sorterer vi for fuldt tryk i forvejen, så det ville være dejligt med "autoriserede" spande i stedet for vores hjemmelavede systemer.

Dorthe Arp Schmidt:

Ja tak, jeg bor i Hedensted Kommune. Vi har desværre kun en affaldscontainer, og resten sorterer vi selv og kører på genbrugsplads. Det ville være nemmere med flere muligheder/beholdere hjemme på matriklen.

Kirstine Willemoes Larsen:

Jeg tror faktisk, at vi sorterer tæt på 10 kategorier. Forskellen er, at vi i dag kører det til forskellige containere på genbrugspladsen.

Lone Birkmann Nielsen:

Vi er SÅ klar! Der er altid lidt tilvænning, men det klarer vi da. Jeg håber, vi kan få lov at sortere blødt plastik, som jeg kan se, andre kommuner gør.

Randi Tellquist Rasmussen:

Ja, selvfølgelig skal vi sortere så meget, det er muligt. Vi skal tænke på miljøet og vores børns fremtid.

Brian K. Jensen:

Hvis miljøministeren vil have mit affald opdelt i 10 forskellige kategorier, så må hun jo komme forbi og sortere det. Der må være grænser for, hvad man kan forlange af folk, man i forvejen afkræver over 50 procent af indkomsten fra.

Anna Ninna Kjær Petersen:

Jeg synes, det er en rigtig god idé og sorterer gerne mere, end vi gør nu. Men jeg kan ikke lige regne ud, hvordan vi får plads til alle de ekstra skraldespande.

Andi Aagaard:

Jeg har ikke plads til 10 spande i køkkenet. Det skal være nemt og bekvemt - ellers sorterer man ikke. Men måske man skulle gå teknologivejen til den sidste del.

Lone Melby Knudsen:

Tja, jeg synes, det mere er en pengemaskine. Flere affaldsspande skal der også mange flere biler til hente, og kommunerne skal jo hele tiden spare, og der for få skraldemænd. Så nej tak! Det vil fylde for meget, og er ikke interesseret i, at min have bare skal bestå af 10 skraldespande.

Ninja Susanne Winum:

Ej, vi har overhovedet ikke plads til flere sorteringsspande i køkkenet. Det kan dæleme ikke lade sig gøre rent praktisk. Det er heller ikke i orden, at vi skal ha' en mindre genbrugsplads i indkørslen.

Thomas la Cour:

Der bliver så meget fejlsortering, at outputtet i mange tilfælde slet ikke kan bruges og ender i småt brændbart.

Gitte Marie Korsgaard Emborg:

Jeg vil gerne sortere mere. Men det er ikke rimeligt, at borgere får udgiften til flere skraldespande og afhentning, når kommunen tjener på den ekstra sortering. Så burde det jo ikke blive dyrere for borgerne, når det er os, der gør arbejdet.

Aase Bjerner:

Når det kan hjælpe miljøet, skal vi da selvfølgelig sortere, så meget vi kan. Det lærer vi nok hurtigt. Nu tager vi det i etaper. Vi har lært at sortere i fire rum - så klarer vi nok også 10 rum.

Finn Rune Jensen:

Jeg sorterer allerede mit affald rigtigt meget og har jeg mulighed for det, kører jeg det på genbrugspladsen. Men det er en udfordring for dem, der ikke har mulighed for opbevaring og ikke mindst vores nedgravede affaldsstationer - men mere sortering er nødvendig for vores miljø og fremtid!

Helene Elisa Steinicke:

Jeg vil gerne sortere mit affald, men bor i Hedensted Kommune, hvor der ikke er nogen form for affaldssortering. Jeg synes, det er latterligt, at vi ikke skal sortere, når borgere i Horsens Kommune skal. Alt vores affald bliver kørt på forbrændingen i Horsens.

Hanne Mini Schytz:

Jeg sorterer også gerne. Jeg synes dog, skraldemændene skal oppe sig, så vi ikke skal fise rundt ved samtlige husstande for at få dem (spande, red.), der står vores nummer på. Det sker for tit, disse byttes rundt. Så kære Horsens Kommune, når jeres ansatte får styr på det, som er der nu, kan I udvide. Send gerne en pose penge med til nyt køkkenaffaldsskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce