Annonce
Odder

Ja eller nej: DN holder debatmøde om Kattegat-forbindelse

DN Odder inviterer til et debatmøde om Kattegatforbindelse. Her kan man høre om de forundersøgelser, Vejdirektoratet er i gang med at lave. Arkivfoto
Projektchef fra Vejdirektoratet vil orientere om forundersøgelser. Modstandere og tilhængere er med i panel.

Odder: Er en bro overhovedet til gavn for Odder Kommune, og hvad vil den betyde for landskaberne, naturen og beboerne langs kysten?

Sådan står der blandt andet i oplægget til det debatmøde, som Danmarks Naturfredningsforening i Odder har lavet om en bro over Kattegat.

Mødet er lavet, så deltagerne kan blive klogere på projektet. Derfor kommer projektchef Ulrik Larsen fra Vejdirektoratet og fortæller om de forundersøgelser, der er ved at blive lavet.

I 2018 udsendte Vejdirektoratet analysen "En fast forbindelse over Kattegat." Den havde udelukkende fokus på økonomi og trafiktal. Men regeringen har sat gang i nye forundersøgelser, som afsluttes næste år og koster 60 millioner kroner.

Annonce

Går i land ved Hou

DN Odder skriver i baggrunden for at holde mødet, at som tingene ser ud nu, skal broen gå i land ved Hou, hvorfra en 24 kilometer lang motorvej med fire spor skal forbinde den med E45. Muligvis kommer der også en forgrening mod Horsens, og regeringen vil også gerne have en jernbane.

Med på mødet er tilhængere og modstandere. Borgmester Uffe Jensen (V), som er med i formandskabet for Kattegatkomitéen, der arbejder for en fast forbindelse, vil sidde i panelet.

Modstanden er repræsenteret af John Wilken, Anne Grethe Olsen og Elena Holm Larsen, der er beboere på Røsnæs, Samsø og i Odder.

Geograf Hans Henrik Samuelsen skal være ordstyrer. Han er fra Rådet for Bæredygtig Trafik, en forening, som blandt andet arbejder på at begrænse bilismen.

Mødet holdes tirsdag 17. marts klokken 19-21.30 i Pakhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce