Annonce
Horsens

Jørn Juul måtte lukke Forum Horsens ned: Jeg summede over det en halv time, og så gik jeg i gang

Forum Horsens-direktør Jørn Juul har haft godt gang i telefonen den seneste uge, og fra fredag har han taget den med hjem, når han fortsætter arbejdet hjemmefra ligesom mange andre danskere. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Forum Horsens skulle først lukke ned for arrangementer med over 1000 deltagere og siden lukke helt ned. I spidsen for det stod direktør Jørn Juul, og han kan nu se tilbage på en hektisk uge, der på mange måder sluttede, da hallerne blev låst af torsdag klokken 15.

Horsens: - Det er en mærkelig situation. Jeg står i et kæmpe hus, og her er helt tomt, siger Jørn Juul, direktør for Forum Horsens.

Den seneste uge har han brugt rigtig mange timer på at lukke Forum Horsens og resten af de kommunale haller ned - først for store arrangementer, siden for alt.

Fredag ved middagstid er han ved at pakke ned for at kunne arbejde hjemmefra det næste stykke tid, og han har Folkebladet i røret for at fortælle om ugen, der er gået. En uge, der har stået i coronavirussens tegn, og hvor Jørn Juul har oplevet, hvordan alvoren efterhånden er gået op for befolkningen.

- Jeg har kunnet mærke de seneste to døgn, at ingen stiller spørgsmålstegn. Vi har lavet et telefonberedskab, og her kan vi se, hvor seriøst folk tager det. Der er stort set ingen henvendelser. Folk ved, vi er lukket ned, og der er en fælles holdning omkring det, siger han.

Det var en ny situation for alle. Der var stor usikkerhed omkring den og mange delte meninger. Nogle syntes, det var noget pjat, og andre var helt okay med det, men man var usikker på håndteringen, og det gav spekulationer i alternative løsninger. Kunne det for eksempel være gangbart at lukke 900 mennesker ind?

Jørn Juul, direktør i Forum Horsens

Annonce

Usikkerhed om de 1000

Sådan var det ikke, da Jørn Juul fredag i sidste uge pludselig fik travlt. Myndighederne opfordrede til at aflyse alle arrangementer i marts med over 1000 deltagere, og Forum Horsens havde skolefester, gymnastik, Bryan Adams og Niels Hausgaard i kalenderen.

- Det var en ny situation for alle. Der var stor usikkerhed omkring den og mange delte meninger. Nogle syntes, det var noget pjat, og andre var helt okay med det, men man var usikker på håndteringen, og det gav spekulationer i alternative løsninger. Kunne det for eksempel være gangbart at lukke 900 mennesker ind, siger direktøren.

Beslutningen fra Forum Horsens' side blev at aflyse alle arrangementer en uge frem.

- Jeg tog den i fællesskab med arrangørerne, men jeg anbefalede det også meget kraftigt. Jeg synes, situationen var så alvorligt, at det var det mest fornuftige, og der lå også et problem i, at man kunne komme til at presse folk til at deltage, siger Jørn Juul.

Annonce

Lettelse med landsdækkende lukning

Han kunne derfor glæde sig over, at kommunen tirsdag kom med en generel melding om at aflyse alle arrangementer i hallerne og kun tillade træning og kampe uden tilskuere. Dagen efter blev det til en fuldstændig lukning af kulturelle institutioner, da statsminister Mette Frederiksen (S) proklamerede det meste af Danmark lukket ned.

- Det var jo en lettelse, og jeg hørte også fra mange foreningsledere, at det var rart, at de var fri for at tage beslutningen. De kunne sidde i en bestyrelse og have delte meninger, men nu var det nemmere, for sådan var reglen bare, siger Jørn Juul, der selv rykkede hurtigt, da han onsdag aften så pressemødet i tv.

- Jeg summede over det i en halv time, og så gik jeg i gang. Svømmehallen blev lukket fra klokken halv seks, og det skulle personalet have at vide. Vi kunne ikke nå at annoncere det, men vi valgte alligevel at lukke huset. Folk fik en forklaring i døren, og der var fuld accept fra de få, der kom. Torsdag morgen gik vi i gang med at lukke det hele ned, og klokken 15 var dørene låst af til alle hallerne i Horsens, siger Forum Horsens-direktøren.

Oplevelser fra frontlinjen

Store dele af Danmark er i denne uge blevet lukket ned for at værne os mod coronavirussen, og vi har alle skullet vænne os til en helt ny og anderledes hverdag. I hvert fald for en tid.

Det påvirker os alle, men nogle mennesker har haft helt særlige udfordringer i den seneste uge. Folkebladet har bedt fire offentlige ledere, der på hver deres områder har været i vælten, om at dele deres personlige oplevelser og overvejelser, mens det stod på.

De fire er biblioteksleder Claus Hagstrøm Hansen, Horsens Bibliotek, oversygeplejerske Birgitte Bigom, Regionshospitalet Horsens, borgmester Peter Sørensen (S) og Jørn Juul, direktør for Forum Horsens.

Annonce

Stadig booket i april

Med de lukkede haller har Jørn Juul også haft godt gang i telefonen, fordi arrangører skulle ombooke til maj eller til efter sommerferien.

- Sådan er det, men jeg er lidt ked af det, for vores arrangementsflade er størst i foråret, siger Jørn Juul.

Han kan ikke spå om længden på nedlukningen, og han er en smule nervøs for, at vi skal forbi påsken. Her er arrangementerne i Forum Horsens så vidt muligt ikke rykket - i hvert fald ikke på Jørn Juuls opfordring.

- På de bestillinger, vi har i april, er der lavet aflysningsaftaler, så vi kan lukke dem ned på få dage. Vi har aftaler med arrangørerne om at kunne lukke ned med kort varsel og uden omkostninger for dem. Jeg vil nemlig være ked af, hvis de også bliver flyttet allerede nu, for så kan vi komme til at være åben i en måned, hvor der ikke sker noget i huset, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det bliver ikke på onsdag: Posthuset har sat dato på genåbning

Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce