Annonce
Horsens

Is-café har oplevet regnvåd og svær opstart - men indehaverne tror på det vender nu

Indehaverne af Is-kagen, Mark og Camilla Andreæ, fortæller, at de har haft en hård og regnvåd opstart med deres italienske iskager i Graven. Men de er fortrøstningsfulde og håber nu, det lysner i takt med, at der kommer mere sommer og sol. Foto: Line Kyed
Indehavere af is-café Is-kagen i Graven åbnede deres is-café i april. Trods en regnvåd opstart med corona-restriktioner, der indtil videre har krævet flere hundred smagsprøver, tror indehaverne fuldt ud på at lykkes med deres café.

Horsens: Regn, regn og atter regn - og dertil corona-restriktioner.

Det har ikke været den letteste start for indehaverne af is-caféen Is-kagen, der åbnede deres café 2. april i år.

Men det til trods tror ægteparret bag, Camilla og Mark Andreæ, stadig på at lykkes med deres café.

Annonce

- Folk skal vide, vi er her, og hvad vi kan tilbyde af is, siger Mark og Camilla Andreæ.

Siden de åbnede, har de kæmpet med at gøre opmærksom på Is-kagen. Indtil videre har de solgt 150 citron-sorbetis.

Selvom det er op ad bakke, er det særligt de seneste 14 dage begyndt at lysne for parret. Flere har bestilt iskager, og nogle er kommet på anbefaling af andre.

- Folk kommer selv ind i større stil nu. Vi skal heldigvis ikke længere "trække" alle herind længere. Og hvad godt er, så kommer mange kunder igen. Det er gode tegn, siger Camilla Andreæ.

Kræver smagsprøver

Når folk først er i butikken, er det interesse og rosende ord, der bliver langet over disken fra de besøgende.

- Vores is er anderledes. Det er lavet på æg, som i de gode, gamle dage, og konsistensen lidt kagecreme-agtigt. Det kræver ofte smagsprøver og en dialog med kunderne, der til gengæld er ret rosende i forhold til det, vi tilbyder, fortæller Mark Andreæ.

Han erkender, at de første to måneder ikke har været så sjove.

- Vi har sat havemøbler ud foran butikken for at tage dem ind igen på grund af regn. Sådan er dagene gået, og vejret har været med til at gøre det langt sværere at få kunder til at orientere sig i vores retning. Derfor har vi uddelt mange smagsprøver, siger han.

Og netop smagsprøver vil ægteparret fortsætte med at bruge som indgang til en større synlighed.

- Håbet er, at rigtig mange flere får øjnene op for os. Vi vil så gerne give kunderne en oplevelse af, hvordan is lavet på italiensk vis med naturlige råvarer smager. Vi bruger udelukkende danske råvarer - naturmælk, sukker og æg. Vi kommer til at give smagsprøver ud hele sommeren, siger Mark Andreæ.

Annonce

Skal kæmpe længe endnu

Han og hustru Camilla Andreæ er overbevist om, at de i lang tid endnu kommer til at kæmpe for at opnå større synlighed. Og de er ligeså overbevist om, at smagsprøver er vejen til flere kunder.

- Om det så regner, kommer vi til at stå ude og uddele smagsprøver. Det er først, når smagen rammer smagsløgene, at vi kan overbevise kunderne om, at det, vi laver, er lækkert, siger Mark Andreæ.


Det er først, når smagen rammer smagsløgene, at vi kan overbevise kunderne om, at det, vi laver, er lækkert.

Mark Andreæ


En stor iskage med tre lag tager typisk tre dage - en dag per lag, da hvert lag skal hærde. Indtil videre arbejder ægteparret, og i særdeleshed ismageren Mark Andreæ, typisk 12 timer om dagen. Iskagerne skal støbes i forme, kunder skal serviceres, og der skal være tid til de kunder, der kommer ind på caféen.

Caféen har få, store kager på lager, som ellers skal bestilles online. Derudover kan man i forretningen købe mindre iskager og ispinde. Chokoladen, der bliver anvendt, er Callebaut, som Mark Andreæ mener, er den bedste kvalitet i chokoladens verden.

- Kunderne kan virkelig lide, hvad de smager. Jeg vejleder gerne i, hvilke kager og hvilken smage, vi har, fortæller Mark Andreæ, der har støtte i sin hustru, når kunder skal betjenes, men særligt også, når regnskaber og det administrative arbejde skal udføres.

Camilla og Mark Ændrea har indtil nu solgt 150 citronsorbet-is. Foto: Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg med her: Kampen er i gang

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce