Annonce
Erhverv

Så mange horsensianere er kommet på dagpenge under coronakrisen

Horsens Kommune har fået 790 flere dagpengemodtagere under coronakrisen. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune er hårdere ramt af coronakrisen end Danmark generelt, når det kommer til ledighed.
Annonce

Horsens: Trods regeringens mange hjælpepakker, der skal holde hånden under erhvervslivet, kan Horsens Kommune ikke sige sig fri af coronakrisens tag i det lokale arbejdsmarked.

Siden 9. marts er antallet af dagpengemodtagere i Horsens Kommune steget med 790 personer, så der per 21. april var 2914 forsikrede ledige i Horsens.

Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Rekruttering og Arbejdsmarked.

Det betyder, at krisen har ramt Horsens Kommunes arbejdsmarked en smule hårdere, end den har ramt på landsplan. For mens der på landsplan har været en stigning blandt forsikrede ledige på 35,5 procent, har der i Horsens Kommune været en stigning på 37,2 procent.

Vi hører fra jobcentret, at især serviceerhverv, logistikerhverv og selvstændige er ramt. Men når vi ser noget af servicebranchen åbne op igen, tror jeg, nogle vil komme hurtigt tilbage i arbejde.

Peter Sørensen

Annonce

Byggesektor holder skansen

I Horsens er det især virksomheder inden for service- og logistikfagene, der har måttet sige farvel til medarbejdere. Det vurderer borgmester Peter Sørensen (S), der under coronakrisen er den, der udtaler sig om kommunens beskæftigelsessituation.

- Vi hører fra jobcentret, at især serviceerhverv, logistikerhverv og selvstændige er ramt. Men når vi ser noget af servicebranchen åbne op igen, tror jeg, nogle vil komme hurtigt tilbage i arbejde, siger Peter Sørensen, der påpeger, at ledighedstallene skal tages med forbehold.

- Der er et skyggetal, for der er ikke nødvendigvis tale om fuldtidsledige. En del vil også være sat ned i tid eller kommet på arbejdsfordeling, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren glæder sig over, at det endnu ikke ser ud til, at den lokale byggesektor er ramt af krisen.

- Den ser ud til at holde skansen, så længe der er ordrer i bogen. Det er meget afgørende i forhold til den store volumen, for byggefag alene repræsenterer 8000 arbejdspladser i Horsens, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce