Annonce
Hedensted

Ipads skal bryde corona-isolation for ældre

Hedensted Kommune har investeret i en række ipads, som skal gøre det lettere for beboere på plejehjem og i bofællesskaber at holde kontakt med deres pårørende under coronakrisen. Arkivfoto: Morten Marboe
Hedensted Kommune har investeret i en række ipads, så beboerne på plejehjem og i sociale bofællesskaber kan skype med deres familie og venner.
Annonce

Hedensted: Ny teknologi er ofte forbundet med dybe panderynker hos den ældre befolkning. Men i disse dage kan det også blive en livline.

Den nuværende coronakrise har medført totalt besøgsforbud på kommunens plejehjem og sociale bofællesskaber, og det kan gøre det svært for beboerne at holde kontakt med deres pårørende.

Nu har Hedensted Kommune investeret i en række ipads, så beboerne har mulighed for at holde kontakt med hinanden, venner og familie over skype.

- Vi forestiller os, at der bliver meldt en telefontid ud, hvor personalet har mulighed for at hjælpe beboerne med at betjene ipads. Det betyder, at de nu ikke skal nøjes med at tale med deres nærmeste, men også kan se dem, siger Heidi Jensen, leder for voksenhandicap i Hedensted Kommune.

Annonce

Svært at forstå restriktioner

Hun fortæller, at mange af beboerne har svært ved at forstå alle de regler og restriktioner, der lige nu er omkring samvær.

- Mange af beboerne i bofællesskaberne er vant til at få besøg eller være på besøg hos familie hver eller hver anden uge, så de nuværende regler opleves af mange som meget indgribende. Derfor er jeg sikker på, at det vil skabe glæde, at de nu kan både se og tale med deres nærmeste, siger Heidi Jensen.

Også Allan Petersen (DF), formand for udvalget for social omsorg, glæder sig over det nye tiltag.

- VI skal som kommune gøre alt, hvad vi kan, for at vores mest sårbare borgere kommer så godt som overhovedet muligt gennem coronakrisen. Vi ved, at kontakten med venner og familie betyder meget for deres velbefindende, så jeg er glad for, at det i forvejen travle personale har sagt ja til at give den nødvendige hjælp til at håndtere ipads, siger Allan Petersen.

Der kommer 20-25 ipads ud på bofællesskaberne og plejecentrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce