Annonce
Skanderborg

iPad-tyve frifundet for at ville køre betjente ned

Politiet havde lagt sømmåtter ud på vejen, som flugtbilen undveg. (Arkivfoto: Palle Herløv)
Annonce
SKANDERBORG - Tre unge mænd fra Aarhus er ved retten i Horsens frifundet for en anklage efter straffelovens paragraf 252, der omhandler det, der kalder "på en hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed". En paragraf, der i yderste konsekvens kan give op til otte års fængsel.

Mændene, hvor af de to er født i 1995 og den tredje i 1993, blev forsøgt standset af politiet ved Hasselager syd for Aarhus 5. september sidste år, efter de med en stor skruetrækker havde smadret en glasmontre og stjålet 10 iPads til en værdi af 42.000 kr. hos Expert på Adelgade i Skanderborg.

Betjente fra Østjyllands Politi havde under jagten smidt sømmåtter - såkaldte stinger spikes - ud på vejen i et forsøg på at standse bilen, en ældre Ford Mondeo med stjålne nummerplader, men føreren undveg og standsede af egen vilje godt 200 meter henne ad vejen.

- Politiet sigtede min klient som fører for at forsøge at stikke af fra dem og for paragraf 252, men det fandt retten ikke bevis for, så han fik lov at beholde kørekortet og fik ingen ubetinget dom, siger forsvarsadvokat Claus Allan Bonnez, der kalder dommen principiel og værdifuld for ham som forsvarer, da han kan henvise til afgørelsen, næste gang han får en lignende sag.
Annonce

Naturligt at undvige

- Set med forsvarerøjne er det spændende, at vi kom igennem med, at man ikke bare bliver dømt for at bringe politifolkene i fare i en sådan situation. De stod i modsatte side af, hvor han styrede bilen hen. Politiet siger, han kørte over 100 km/t, mens han selv mener at have kørt omkring 80 km/t. Det tog retten dog ikke stilling til, men de gik ud fra, at de ikke havde kørt pænt. Én ting er bare ikke at køre pænt - en anden er at bringe andres liv i fare ved sin kørsel, forklarer Claus Allan Bonnez, der over for dommeren også havde bemærket, at hans klient havde reageret helt naturligt ved at undvige sømmåtterne.

- Det er ikke ufarligt at køre hen over sådan nogle pigge, så han undveg for ikke at risikere at forulykke.

De tre mænd blev dømt for tyveriet i Expert-butikken og for en række andre tyverier. Det gav betingede domme på fire måneder til to af dem, mens den tredje fik 80 dage, da han ikke havde ret meget med sagen at gøre.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce