Annonce
Horsens

Inviterer ældre til søndagshygge

Horsens: Er man alene, kan søndagen nemt føles alt for lang. Derfor står Ældre Sagen bag et nyt initiativ med søndagskaffe i cafeen i Åparkcentret. Første kop søndagskaffe er 29. september klokken 14-16. Dermed er starten gået på en ny tradition med hyggeligt samvær for ældre.

- Planen er, at det skal være den sidste søndag i hver måned, fortæller Grete Nymark fra Ældre Sagen.

Målgruppen er ældre på 75 år og derover, som bor alene og måske kun har lidt kontakt med familie og venner.

- Til søndagskaffen kan man møde ligestillede og få nye bekendtskaber, større livsglæde og måske også nye venskaber, fortæller Grete Nymark, der lægger op til et par timer med snak og hyggelig stemning, som giver glæde og godt humør.

Kaffe og kage skal bestilles i forvejen, derfor skal man tilmeldes. Det foregår ved at ringe til Grete Nymark på tlf. 2534 2532 tirsdag 24. september mellem klokken 9 og 10.

- Vi glæder os til at se rigtig mange, siger Grete Nymark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce