Annonce
Horsens

Investor og borgmester åbnede nyt p-hus

Investor Mads Peter Veiby og borgmester Peter Sørensen (S) stod for åbningen af det nye p-hus i dag kl. 10. Foto: Morten Marboe
HORSENS - Byens nye parkeringshus i Levysgade er nu officielt åbnet af investor Mads Peter Veiby og borgmester Peter Sørensen (S).

Det skete her til formiddag kl. 10, da en rød snor ved indkørslen blev klippet og der blev budt velkommen.

De første biler trillede ind med det samme, men langt størstedelen af de 223 pladser er endnu ledige her ved 11-tiden.

- Sådan er det, når man laver et nyt p-hus. Folk kommer ikke med det samme. De skal vænne sig til, at der er et nyt sted at parkere. Jeg er tilfreds, hvis vi efter et år har en gennemsnitlig belægningsprocent på 20, sagde Mads Peter Veiby, der havde sørget for gratis morgenmad til alle interesserede.

LÆS OGSÅ: Investor er fundet: P-hus åbner til oktober

Peter Sørensen glædede sig over udsigten til, at byens handlende nu får flere parkeringsmuligheder tæt ved strøgbutikkerne.

- Det betyder meget for folk, at de kan parkere så tæt på butikkerne som muligt. Det er et spørgsmål om komfort. Derfor håber jeg, det her p-hus vækker glæde hos både de handlende og de erhvervsdrivende, sagde borgmesteren, der påpegede, at det er en succes for Horsens, når et stort projekt som dette femetagers byggeri stables på benene og finansieres uden offentligt tilskud fra kommunen.
LÆS OGSÅ: Nu rejser p-hus med 230 pladser sig

- I mange andre byer ser man, at f.eks. p-huse opføres som et halvoffentligt forehavende med kommunal hjælp. Her i Horsens har en investor ude fra set mulighederne og potentialet i at investere i byen, hvilket jeg betragter som en succes, sagde han.

Og så en lille bonusinfo til de hurtige læsere: Der er stadig smurte rundstykker og friskbrygget kaffe på kanderne ved indgangen til parkeringshuset.

Læs mere i Horsens Folkeblad mandag.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce