Annonce
Horsens

Investor og borgmester åbnede nyt p-hus

Investor Mads Peter Veiby og borgmester Peter Sørensen (S) stod for åbningen af det nye p-hus i dag kl. 10. Foto: Morten Marboe
HORSENS - Byens nye parkeringshus i Levysgade er nu officielt åbnet af investor Mads Peter Veiby og borgmester Peter Sørensen (S).

Det skete her til formiddag kl. 10, da en rød snor ved indkørslen blev klippet og der blev budt velkommen.

De første biler trillede ind med det samme, men langt størstedelen af de 223 pladser er endnu ledige her ved 11-tiden.

- Sådan er det, når man laver et nyt p-hus. Folk kommer ikke med det samme. De skal vænne sig til, at der er et nyt sted at parkere. Jeg er tilfreds, hvis vi efter et år har en gennemsnitlig belægningsprocent på 20, sagde Mads Peter Veiby, der havde sørget for gratis morgenmad til alle interesserede.

LÆS OGSÅ: Investor er fundet: P-hus åbner til oktober

Peter Sørensen glædede sig over udsigten til, at byens handlende nu får flere parkeringsmuligheder tæt ved strøgbutikkerne.

- Det betyder meget for folk, at de kan parkere så tæt på butikkerne som muligt. Det er et spørgsmål om komfort. Derfor håber jeg, det her p-hus vækker glæde hos både de handlende og de erhvervsdrivende, sagde borgmesteren, der påpegede, at det er en succes for Horsens, når et stort projekt som dette femetagers byggeri stables på benene og finansieres uden offentligt tilskud fra kommunen.
LÆS OGSÅ: Nu rejser p-hus med 230 pladser sig

- I mange andre byer ser man, at f.eks. p-huse opføres som et halvoffentligt forehavende med kommunal hjælp. Her i Horsens har en investor ude fra set mulighederne og potentialet i at investere i byen, hvilket jeg betragter som en succes, sagde han.

Og så en lille bonusinfo til de hurtige læsere: Der er stadig smurte rundstykker og friskbrygget kaffe på kanderne ved indgangen til parkeringshuset.

Læs mere i Horsens Folkeblad mandag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce