x
Annonce
Horsens

Investor er fundet: P-hus åbner til oktober

Visualiseringen her viser det kommende parkeringshus i Levysgade. P-huset er tegnet af arkitektfirmaet Birch & Svenning. Visualisering: Birch & SVenning A/S
HORSENS - Efter flere måneders usikkerhed om økonomien er der nu fundet en investor til byggeriet af et parkeringshus i Levysgade.

Dermed kan det storstilede byggeri i den centrale midtby gå i gang.

Planen er, at det fem etager høje p-hus med 230 p-pladser åbner for bilisterne til efteråret.

Investoren, Mads Peter Veiby. der kommer fra Aalborg, skyder 41 mio. kr. ind i projektet via sit nystiftede anpartsselskab ParkPark, og det er det lokale entreprenørfirma Torntoft & Mortensen, der har entreprisen på byggeriet.

37-årige Mads Peter Veiby har en baggrund i mobilbranchen.

Han stiftede mobilselskabet M1 i 2003, der hurtigt blev en stor succes, og seks år senere år solgte han med en stor million-gevinst selskabet videre til Telmore og TDC-koncernen. I dag driver han bl.a. spilsiden spilnu.dk.

- Derudover har jeg fået lyst til at investere i infrastruktur som f.eks. p-huse. Det er ikke umuligt, at jeg kunne få lyst til at investere mere i Horsens. Men nu vil jeg lige se, hvordan det går med p-huset, siger Mads Peter Veiby.
Investoren Mads Peter Veiby er direktør for spil-siden Spilnu.dk og tidligere ejer af mobilselskabet M1. Foto: Polfoto
Brugerne af det nye p-hus kan tegne rabat-abonnementer og tilmelde deres bils nummerplader på nettet.visualisering: birch & svenning A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Hedensted

Påskefrokost og familiesamvær er rykket udenfor: Vi er nødt til at gøre, som Mette siger

Annonce