Annonce
Horsens

Intet tut-tut ved Torvet: Juletoget holder sig på den nye belægning

Juletoget kører kun i den ene ende af gågaden i år. Sidste år startede den fra Torvet og fik hele gågaden med. Arkivfoto: Morten Pape
Det er ikke muligt for juletoget at køre i den ende af gågaden, hvor renoveringen foregår. Ruten bliver derfor i den anden ende af Søndergade, hvor også Beringspladsen og Rådhustorvet inddrages.
Annonce

Horsens: Tager man en tur med juletoget i Horsens i år, får man ikke mulighed for at følge renoveringsarbejdet af gågaden i Horsens undervejs. Toget holder sig nemlig i den anden ende af Søndergade, hvor den nye belægning kun mangler epoxyfuge for at være helt færdig.

- Juletoget har vi måttet opgive at få op omkring Torvet, så vi prøver en anden rute rundt i byen. Det er bare svært at lægge aktiviteter som den her, hvor der bliver gravet, siger Allan Nancke, konsulent hos CityHorsens.

Program for juletoget

Der køres med afgang fra igloen ved Kuben midt på Søndergade.

3.-5. december: 10-17

6. december: 10-17.30

7. december: 10-15

8. december: 11-15

10.-12. december: 10-17

13. december: 10-17.30

14. december: 10-15

15. december: 11-15

17.-19. december: 10-17.30

20. december: 10-18

21.-22. december: 10-16

1. december kan der desuden køres med juletoget i forbindelse med julelystændingen.

Der skal købes billet til toget.

Annonce

Starter ved igloen

Tilladelserne til kørsel med toget er på plads, og med forbehold for små ændringer lyder ruten således: Starten går ved den store iglo, der opstilles ved Kuben, og herefter køres der ad Hestedamsgade til Svanes Torv og ad Levysgade ned mod Vitus Berings Plads.

Her drejes ad Jessensgade op mod Kuben igen, men toget når ikke helt derop. Der drejes i stedet ned ad Hospitalsgade, videre ad Løvenørnsgade mod Rådhustorvet, hvorefter turen så går tilbage til igloen og Kuben.

Annonce

Den specielle julemands-situation

Togets chauffør er ingen ringere end julemanden, og her opstår der en lidt usædvanlig situation. For nok siger man, at julemanden kan være flere steder på én gang - men i Horsens kommer han til at være samme sted flere gange.

- Det er en lidt speciel situation, vi har i Horsens, hvor vi har to julemænd. Der er en, som kører toget, og så er der en anden, som ankommer med skibet, og som man kan møde i løbet af december, siger Allan Nancke.

Festgården, der står for juletoget, stiller med julemandschaufføren, og bag den julemand, der kommer med skib 1. december, og som man kan møde på gågaden og i Bytorv Horsens i løbet af julen, gemmer Thomas "Bomle" Engelund fra Bomles Venner sig.

Den julemand, der ankommer med skib, er ikke den julemand, der kører toget. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Kompenserer med juletræer og lys

Juletoget kommer altså modsat sidste år ikke til at afgå fra Torvet, men for at lave så meget julestemning som muligt på det snart opgravede område, vil der komme en del belysning, og hegnet langs byggepladsen plastres til med juletræer. Når det er muligt, forsøger man også at trække aktiviteterne forbi Torvet - blandt andet Komediehusets drillenisser og luciaoptoget.

- Vi prøver at gøre det lidt mere hyggeligt, og så opfordrer vi også butikkerne til at gøre ting ved deres vinduer og facader. De må også bruge hegnet, hvis de aftaler det med Buus Anlægsgartner, der står for renoveringen, siger Allan Nancke.

CityHorsens har sammen med Horsens Kommune, Mærk Byen, SpotHorsens og Bytorv Horsens samarbejdet om julens program i midtbyen, og man kan på deres Facebook-sider se mere om aktiviteterne, ligesom programmet også fra næste uge findes i papirform i butikker og rundt i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce