Annonce
Odder

Intet arbejde i syv måneder: Corona har taget hans job

Johnny Pedersens firma Eddison har så få kunder, at det efterhånden kan mærkes på pengepungen Foto: Nicolai Andersen
Eventbranchen er ramt hårdt på ordre. Så hårdt at en virksomhed i Odder kun har haft én enkel ordre siden 11. marts, hvor Danmark lukkede ned.

Ørting: - Jeg kan huske, at jeg havde kørt de første kasser ind med udstyr til frivillighedsfesten. Indtil jeg så fik at vide, at jeg godt kunne pakke sammen igen, for frivillighedsfesten var blevet aflyst.

Frivillighedsfesten han henviser til, er den fejring af kommunens frivillige, der skulle have været fejret 6. marts, men som blev aflyst seks timer før showtime på grund af de første af mange coronaaflysninger.

Ordene er Johnny Pedersens. I 18 år har han gennem sit firma Eddison leveret lys, lyd og meget mere til events landet over. Men som for så mange andre blev den dag i marts 2020 en skelsættende dato.

Annonce

- Da jeg havde pakket tingene fra frivillighedsfesten ind i lastbilen igen, uden de overhovedet havde været i brug, væltede det i de efterfølgende dage ind med aflyste ordre. Og siden har jeg faktisk kun haft én mindre ordre. Ellers har alt stået stille. Jeg havde ordre for langt over 500.000 kroner. De forsvandt nærmest på et splitsekund, siger Johnny Pedersen

Udskiftning af oliefyret må vente

Selvom Danmark i store dele af sommeren havde færre restriktioner end tidligere, fik det ikke andelen af events til at stige. Eksempelvis aflyste man i Odder den årlige byfest.

Den store mangel på ordre har sat sine spor økonomisk, og hos Johnny Pedersen må visse udgifter venter til coronaen, forhåbentlig, er fortid.


Jeg håber inderligt på en normalisering når vi rammer næste sommer. Jeg håber selvfølgelig på at det bliver før. Men jeg tør ikke tro på det

Johnny Pedersen


- Jeg skal have skiftet mit oliefyr på lageret til noget mere rentabelt, da det er alt for dyrt at have kørende som det er nu. Men det må simpelthen vente, da jeg ikke har råd til at lægge de penge, det koster at få lavet. Så lige nu har jeg elvarmere til at køre, hvis det bliver lidt for koldt, siger Johnny Pedersen.

Den 11. marts havde Johnny Pedersen kørt de første kasser ind i Spektrum. Han måtte dog hurtigt køre dem hjem igen. Foto: Nicolai Andersen 

Ifølge ham er de økonomiske problemer en generel ting for branchen i øjeblikket, og han lever selv af freelancejobs af forskellig karakter.

Annonce

Aldrig oplevet noget lignende

Med 18 års erfaring i branchen har Johnny Pedersen aldrig haft så lidt at lave. Arrangørerne tør ikke planlægge noget af frygt for at måtte aflyse, og som restriktionerne er lige nu, kan der ikke tjenes penge, når så få mennesker må deltage i eventuelle arrangementer. Det er skruen uden ende.

- Jeg må bare sige, at jeg aldrig har oplevet noget lignende. Jeg har intet at lave. Førhen har der været perioder uden mange opgaver, men så har der alligevel altid været små ting her og der. Nu er der bare intet, siger Johnny Pedersen.

Som det ser ud nu, er udsigterne for Eddison og Johnny Pedersen, at der er enkelte ordre i foråret 2021. Ordre som Johnny Pedersen langt fra er sikker på, bliver til noget. Det har de seneste måneder vist ham.

Personligt har han hovedet rettet mod bedre tider i sommeren 2021.

- Jeg håber inderligt på en normalisering, når vi rammer næste sommer. Jeg håber selvfølgelig på, at det bliver før. Men jeg tør ikke tro på det, siger Johnny Pedersen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce