Annonce
Ikast-Brande

International Art Workshop kommer måske til Brande

Kunstnere fra forskellige lande har tidligere i årevis deltaget i The International Art Workshop i Gludsted. Måske skal de fremover til Brande. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Brande City overvejer at overtage The International Art Workshop.

Gludsted: Workshoppen The International Art Workshop, som i sin tid startede i Remisen og derefter fandt sted i 10 år i Gludsted, er muligvis på vej tilbage til Brande.

Sidste år skulle The International Art Workshop have fejret 10-års jubilæum i Gludsted, men jubilæumsudgaven måtte udsættes på grund af corona-restriktionerne, og heller ikke i år kan det lade sig gøre at gennemføre workshoppen.

Jane Henneberg fra Gludsted-gruppen bekræfter, at man på et møde forleden endeligt har besluttet at stoppe med workshoppen i Gludsted.

Annonce

Både Isenvad og Nr. Snede har tidligere været inde i billedet som mulige arvtagere, men begge byer har efterfølgende trukket følehornene til sig.

I stedet er arrangørerne nu i dialog med Brande City om en mulig videreførelse af workshoppen i 2022.

Fortællingens Tårn

Beslutningen om også at aflyse 2021-udgaven af kunstbegivenheden i Gludsted betyder samtidig, at den 9. udgave af den internationale Art Workshop i 2019 også blev den sidste i Gludsted, men det er ikke slut med kulturprojekter i byen. For at sætte et ordentligt punktum for de mange somre med internationale kunstnere på byens friskole, ønsker arrangørgruppen at opføre en skulptur i form af et ”Fortællingens Tårn”.

Tårnet skal være seks meter højt, ottekantet og forsynet med en lysende kerne, der i mørke skal få de udskårne illustrationer til at fremstå som sorte tegninger på en lysende baggrund.

Ved hjælp af QR-koder vil man lade Edvard Helms fortælle de historier, der gør Gludsted til et særligt sted.

Annonce

Supplerer skulpturer

Tårnet skal ses som et supplement til de to eksisterende japanske skulpturer, som er placeret ved to af Gludsteds indfaldsveje. Det skal derfor placeres ved Gludsteds tredje indfaldsvej, Hjøllundvej, på en trekantet grund, der i forvejen er mødested for brugere af Gludsted Plantage.

Værket skal dels ses som et bidrag til at nytænke og forene turistinformation og egnshistorie, dels som et mødested, der markerer samhørigheden mellem landsbyen og skoven.

”Fortællingernes Tårn” skal udføres af kunstner Steen Rasmussen, som har fungeret som kurator for Art Workshoppen i både Gludsted og Brande.

Budgettet for tårnet, der skal opføres i cortenstål, lyder på 186.000 kroner, hvoraf Ikast-Brande Kommunes kultur- og fritidsudvalg netop har besluttet at bidrage med 50.000 kroner, det samme beløb som var afsat til afholdelse af den nu aflyste jubilæumsudgave af Art Workshoppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce