Annonce
Østjylland

Interessen for at få hund er eksploderet under coronaen: Nu kalder dyrehospital til info-aften

Interessen for at få hund er mangedoblet under coronakrisen. Nu byder Randers Dyrehospital de mange nye hundeejere på en info-aften. Pressefoto: Roar Paaske
Den ekstra hjemmetid, som coronakrisen har udløst, har betydet at de, der gik med ønsket om at udvide familien med en hund, har gjort alvor af det. Randers Dyrehospital inviterer kommende hundeejere til en aften med fokus på at få en god start med den lille ny.
Annonce

Randers: Interessen for at få hund er mangedoblet i coronaperioden. Det mærker både opdrættere, trænere, dyreklinikker og Dansk Kennel Klub. Også lokale hundeaktører oplever en stigende interesse, og derfor lancerer Randers Dyrehospital nu et tiltag, der skal hjælpe nye hundeejere godt på vej.

- I løbet af de seneste fem måneder er der sket en fire-fem-dobling i interessen for at få hund, vurderer Lise Lotte Christensen, som er adfærdskonsulent ved Dansk Kennel Klub.

Hun bygger vurderingen på antallet af søgninger på hjemmeside, antal opkald med spørgsmål relateret til at få en hund samt tilbagemeldinger fra opdrættere. Efterspørgslen på de mest populære hunderacer er endda steget endnu mere, fortæller hun:

- Eksempelvis bliver en Golden Retriever opdrætter, som tidligere fik en til to henvendelser pr. uge, nu kontaktet måske fem til ti gange om dagen. Ventelisterne vokser støt, og mange steder har opdrættere lukket ventelisterne, da det ikke giver mening at skrive nogen på listen som nummer nogen-og-50, siger Lise Lotte Christensen.

Annonce

Folk ringer til dyrlægen

På Randers Dyrehospital kan man nikke genkendende til den stigende interesse, blandt andet med et stigende antal vaccinationer og sundhedstjek af hvalpe, men også mange henvendelser med spørgsmål om anskaffelse af hund.


I løbet af de seneste fem måneder er der sket en fire-fem-dobling i interessen for at få hund.

Lise Lotte Christensen, Dansk Kennel Klub


- Folk ringer med spørgsmål om racer, om at få en god start eller søger information om sundhed og sygdomme. Mange har gået længe med tanken om at få en hund, og så har coronaperioden med meget hjemmetid og ekstra tid til familiens nye firbenede ven været en oplagt mulighed for at gøre noget ved sagen. For andre har der været tale om en mere impulsiv beslutning. Og nogle er måske kun nået til de indledende tanker om, at det kunne være en god mulighed, siger dyrlæge Majbritt Bisgaard fra Randers Dyrehospital.

Hun opfordrer til, at man gør et grundigt stykke forarbejde inden anskaffelsen af en hund, og det kan man eksempelvis gøre ved at komme til dyrehospitalets infoaften for kommende hundeejere onsdag 2. september.

Annonce

Adfærdsrådgiver er med

- Hvis man overvejer at få hund eller måske allerede har truffet beslutningen, men gerne vil have mere information om racer, om hvordan man får en god start, om hundens livsfaser, hvad der kan opstå af problemer, hvorfor det kan gå skævt med mere, så bør man komme til dette arrangement. Det afholdes i samarbejde med en adfærdsrådgiver, og det er for både børn og voksne, siger dyrlægen.

Fakta om info-aften

Randers Dyrehospital holder for første gang info-aften onsdag 2. september for folk, der overvejer eller venter på at få deres hund. Det sker Klokken 18-20 på Randers Dyrehospital, Kavalerivej 1, Randers.

Det er for både børn og voksne.

Desuden afholder dyrehospitalet følgende arrangementer:

Hvalpeaften:  Onsdag 5. august, 24. september og onsdag 28. oktober.

Unghundeaften: Onsdag 9. september og onsdag 2. december

Dansk Kennel Klub hilser tiltag som info-, hvalpe- og unghundeaftener velkomne, da det er en stor beslutning at få hund:

- Man skal indstille sig på, at en hund lever i måske 16 år, og at det både kræver forarbejde, hundetræning og at man løbende arbejder med sin hund, hvis man vil være en velfungerende hundefamilie. Der er 300 hunderacer, så allerede hér er der en del at sætte sig ind i. Nogle racer er velegnede til familier, andre til unge og andre igen til ældre, nogle kræver meget
motion, aktivitet, nogle er gode til jagt, nogle til vagt, andre er rolige og så videre. Hertil kommer selvfølgelig, at man skal sætte sig ind i, hvad det kræver at have en hund og tilmelde sig hundetræning, siger Lise Lotte Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Kvinde kørte op i anden kvinde

Horsens

Lars mener, at hans 150.000 burhøns har det fantastisk: Intet taler for at nedlægge produktionen

Annonce