Annonce
Horsens

Instruktør jubler over skuespillerholdet til tv-serie fra Horsens

Instruktør Morten Urup har arbejdet med idé og manuskript til "GG Horsens" i et par år, og nu er der sat navne på de kendte skuespillere og youtubere, der skal være med til at virkeliggøre hans tanker. Holdet var tidligere på ugen samlet til læseprøve i København forud for første optagedag i Horsens. Set øverst fra venstre er Andreas Bo, Morten Urup, Jonas Schmidt, Julie Zangenberg, Albert Dyrlund, Sofie Stougaard og Anders Brink Madsen. Forrest fra venstre Thomas Ernst, Casper Kjær Jensen, Pelle Emil Hebsgaard og Morten Münster. Casper Harding, Lars Bom og Carsten Bang er også en del af castet, men ikke med på billedet. Foto: Wasabi Film
En stribe kendte navne er med, når kameraerne ruller til ny komedie-serie med Horsens som centrum.

Horsens: Et af de stærkeste skuespiller-hold i en dansk komedie-serie i nyere tv-historie.

Instruktør Morten Urup bruger store ord, når han skal beskrive den stribe af kendte skuespillere, der i den kommende måneds tid skal optage den Horsens-baserede tv-serie "GG Horsens".

Optagelserne begyndte onsdag, og listen over medvirkende i serien, der er en fortælling om en ung kvindes drømme om en professionel gamer-tilværelse, er netop blevet offentliggjort.

Ud over navne som hovedrolleindehaver Julie Zangenberg og Youtube-fænomenerne Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Harding, der blev meldt ud for et par måneder siden, tæller castet nu kendte skuespillere som Jonas Schmidt, Andreas Bo, Sofie Stougaard, Lars Bom, Carsten Bang, Andres Brink Madsen, Casper Kjær Hansen, Thomas Ernst og Pelle Emil Hebsgaard.

- Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst var så stjernespækket et cast i en dansk komedieserie. Jeg vil tro, at vi skal tilbage til noget som ”Langt fra Las Vegas” for at finde et lige så stærkt hold, siger Morten Urup fra aarhusianske Wasabi Film, der producerer ”GG Horsens” for de regionale kanaler TV2 Østjylland og TV Syd, hvor serien skal vises. Første gang 7. september, hvorefter afsnittene lægges på tv-kanalernes Youtube-sider.

Annonce

Jeg vil tro, at vi skal tilbage til en serie som ”Langt fra Las Vegas” for at finde et lige så stærkt hold.

Morten Urup, instruktør, om skuespillerholdet til "GG Horsens"

Instruktøren kan mærke energien

Morten Urup ser frem til at kunne sige ”ooog action”, når optagelserne til "GG Horsens", som han har puslet med i to år, begynder i et villakvarter i Horsens.

- Jeg glæder mig helt vildt til at se de her scener komme til live med hovedcastet, siger han efter en læseprøve tidligere på ugen i København.

Her løb skuespillerne manuskriptet igennem, og energien er god, siger Morten Urup.

- Det, der betød allermest for mig, var, at man kunne se, at folk oprigtigt synes, at det her er skidesjovt. Og jeg kan mærke energien, begejstringen og lysten til at lave serien, siger han forud for første optagedag.

Optagelserne i Horsens vil vare en måned, alle locations er på plads, og holdet vil være indkvarteret på et lokalt hotel, mens produktionen ruller.

Lover Horsens valuta for pengene

Det er ikke første gang, Morten Urup har fingrene i en tv-komedie med fikspunkt i lokalområdet. Han stod også bag ”Hedensted High” i 2015, og på samme måde som Hedensted Kommune puttede penge i projektet i forventning om brandingværdi, har Horsens Kommune investeret i ”GG Horsens”. 800.000 kroner i alt.

Med sit cast på plads er Morten Urup overbevist om, at kommunen får valuta for pengene.

Alene Youtube-fænomenerne Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Hardings deltagelse og forpligtelse til at promovere serien over for deres mange hundredtusind følgere vil sætte byen på landkortet, mener han.

- Jeg har ikke tænkt branding ind i den måde, historien fortælles på som sådan, men jeg er meget glad for Horsens generelt. Jeg har familie i byen og har et kendskab til den som en flot by. Det, jeg har forsøgt, er derfor at skrive mange eksteriørbilleder ind - altså scener, der foregår ude i byen, så man ser stedet.

- Den måde, Horsens klart kommer til at kunne bruge ”GG Horsens” på, er desuden ved, at vi kommer til at køre en stor PR-kampagne, der strækker sig over et halvt år. Vi har tre af landets største youtubere med på holdet, og de kommer løbende til at indgå med videoer på deres kanaler. Alene dét at navnet ”GG Horsens” er rammen omkring videoerne, vil eksponere byen, vurderer Morten Urup.

"GG Horsens"

"GG Horsens" er en ny tv-serie med Horsens som geografisk omdrejningspunkt.

Serien skal vises på TV Syd og TV2 Østjylland fra september.

Den handler om en ung jurastuderende kvinde, som hellere vil være gamer. Hun møder imidlertid modstand, både fra familie og verden omkring sig, for piger kan da ikke være professionelle gamere. Eller kan de...?

Serien tager ifølge instruktør og manuskriptforfatter Morten Urup fat i spørgsmål om ligestilling inden for en mandsdomineret verden, gamer-verdenen specifikt, men også spørgsmål om ligestilling og gensidig forståelse på tværs af kønnene generelt.

Horsens Kommune støtter produktionen med 800.000 kr.

Første optagedag er onsdag, og optagelserne i Horsens skal efter planen være overstået om en måneds tid.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Klimaangst er de voksnes ansvar

Med mellemrum fortæller psykologer, hvordan flere og flere børn og unge bliver ramt af depression, angst og tvangstanker, fordi de er bange for, at Jorden vil blive oversvømmet, ødelagt af tørke eller helt gå under på grund af klimaforandringerne. Fænomenet har fået sit eget navn - klimaangst. At børn bliver bange, når de hører, at store dele af Danmark bliver oversvømmet, eller at jorden går under om 80 år, er ikke så sært. Problemet er, at vi voksne ikke er i stand til med ro i stemmen at sige: Du skal ikke være bange. Der sker ikke noget. Jeg har lige været en tur i Island - med fly, jeg indrømmer det straks. Her besøgte vi en gletsjer, som skrumper år for år. Og fik udpeget vulkanen Ok, som har været dækket af en gletsjer i 700 år. Det er den bare ikke længere. Søndag 18. august blev der holdt begravelse for Ok-gletsjeren, som er den første i landet, der er forsvundet på grund af klimaforandringer. På stedet er der sat en mindeplade op, som i et brev til fremtiden fortæller, at i løbet af de næste 200 år vil også landets øvrige gletsjere forsvinde. Skræmmende, når en af dem er større end Sjælland i udbredelse. De islandske gletsjere er bare ét eksempel på, hvorfor ikke kun børn, men også voksne bliver bange. Det nytter bare ikke noget, at vi som voksne udstråler angst og hjælpeløshed. Vi er nødt til både at fortælle og vise, at vi handler - at vi gør noget. Som voksne har vi en forbandet pligt til at sige til børnene, at vi tager ansvaret på os og forklarer, hvordan vi sammen kan være med til at redde kloden. Vi skal fortælle dem, at vi vil bruge mindre plastic og samle det ind, der har samlet sig som øer i verdenshavene. Og at vi skal huske at tage ispapiret og plasticposen med hjem, når vi er på strandtur. Alt det skal vi gøre, selv om der måske stadig bor en rest af tvivl inderst inde. Heldigvis bliver det mere og mere konkret, hvad vi kan gøre for at hjælpe klimaet. Som når en Gedved-borger i fredagsavisen fortæller, hvordan han sorterer sit affald i en grad, så der ikke er en krumme tilbage til skraldespanden.

Annonce