Annonce
Horsens

Insero køber 51 procent af lokal succes-virksomhed: Bæredygtig i både grøn og økonomisk forstand

Kim Søgård Kristensen overtog posten som Insero-direktør i foråret 2018, og siden har han stået i spidsen for en større oprydning i selskaber, som Insero tidligere har investeret i. Nu er der tilgengæld foretaget en ny investering i en lokal virksomhed. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Insero Horsens har i det forgangne år strammet grebet og lukket eller solgt flere af de iværksætterselskaber, som foreningen tidligere har investeret i. Nu investeres der i Hedensted-virksomheden Hydrive, men denne investering er markant anderledes end tidligere, fastslår direktør.

Horsens: Foreningen Insero Horsens har påny investeret i en lokal virksomhed.

Det drejer sig om virksomheden Hydrive, stiftet af Uffe Lauge Jensen, der har udviklet en teknologi til at rense motorer uden brug af kemikalier, men ved hjælp af brint. Efter en rens udleder forbrændingsmotorerne færre skadelige partikler, og den bliver mere effektiv, så der er flere miljømæssige gevinster at hente med Hydrives opfindelse.

- Siden stiftelsen i 2016 har Hydrive etableret sig som first mover på det danske marked for bæredygtig rens af brændselsmotorer. Det er et spændende selskab, som gør noget for grøn omstilling og skaber vækst og arbejdspladser i lokalområdet, så det går godt i spænd med vores formål, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør i Insero Horsens.

I bund og grund er formålet i Insero at gøre Horsens, Hedensted, Juelsminde og det nordlige Vejle-område til et fantastisk sted at bo, forklarer direktøren.

- Det gør vi blandt andet ved at dele midler ud til en lang række formål, men først og fremmest skal vi sikre og forrente kapitalen, og det gør vi på flere måder, blandt andet ved at investere i innovative virksomheder, og her var Hydrive en oplagt mulighed, vi fik.

Hydrive er et sted, hvor virksomheden skal udvikle sig fra lille og dynamisk til stor, dynamisk og professionel, og det kan vi hjælpe med.

Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør i Insero Horsens

På vej mod gevinst

Insero overtager 51 procent af Hydrive, og ifølge bestyrelsesformand Hanne Blume er der for Insero tale om "en forholdsvis lille investering".

Parterne har dog valgt at holde beløbet for sig selv, siger Kim Søgård Kristensen.

Han overtog direktørposten i 2018, og siden har han stået i spidsen for en turnaround af foreningen, der i flere år har blødt med røde tal på bundlinjen. I den forbindelse er Inseros portefølje af selskaber nøje gransket, og en lang række er nu lukket eller solgt fra. En ny bestyrelse og direktion har strammet strategien og ønsket at bevæge sig væk fra de risikotunge investeringer i nye virksomheder.

- Og den strategi har vi stadig. Men Hydrive er et selskab i fuld drift med en veletableret og voksende kundebase, og selskabet er godt på vej mod at levere et positivt driftsresultat. Det er markant anderledes i forhold til tidligere, hvor Insero har investeret i virksomheder i den spæde start. Hydrive er et helt andet sted på udviklingskurven, og vi går ind i det, både fordi vi kan bidrage til yderlig udvikling, og fordi vi forventer at tjene penge på investeringen, understreger Kim Søgård Kristensen.

- Investeringen er helt klart møntet på at skabe gevinst. Som alt andet vi investerer i, har vi fokus på bæredygtighed i både grøn og økonomisk forstand, fastslår han.

Han bakkes op af Hanne Blume, bestyrelsesformand i Insero Horsens:

- Vi har i det forgangne år taget vigtige skridt på vejen mod mere lønsom forretning. Vi arbejder med en lav risikoprofil, hvor 95 procent af kapitalen er placeret i værdipapirer og ejendomme. Med en forholdsvis lille investering opnår vi en betydelig ejerandel i en lokal virksomhed, som har potentiale til at skabe vækst og udvikling, siger hun i en pressemeddelelse.

Inseros ejerandele

Med investeringen opnår Insero Horsens en ejerandel på 51 procent af Hydrive Aps.

Desuden har Insero Horsens ejerandele i følgende selskaber: Trusted A/S, Green Tech Group A/S, OpenTeleHealth ApS, Tagarno A/S, RushFiles A/S, Best Green A/S, TADAA A/S, Insero A/S og Insero Air Traffic Solutions A/S.

Annonce
Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Solnedgangen over en ådal tager sig fantastisk ud lige nu

Sport

AC siger farvel til tidligere anfører: Hallurs kontrakt ophævet

Hedensted

Rådhus berøvet for potentiel farlig medicin: Politiet advarer mod indtagning og videreformidling

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Horsens

Gorm brækkede armen og så fik hans mor en god idé: Nu drukner hun i stofrester

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Hedensted

Det gode naboskab på Violvej er gået i arv: Det er så naturligt, at man ikke tænker over det

Kultur For abonnenter

Det sidste store skridt i Vestsalen er fem gange seks ton tungt

Sport

Alexander Ludwig: Det var vores egen skyld

Annonce