Annonce
Horsens

Insero Horsens bevilger beløb "af betydelig størrelse": Skal sende lokale talenter til tops

Horsens er godt repræsenteret på eliteniveau blandt andet med et hold, HH Elite, i damernes håndboldliga. Foto: Charlotte Adsbøl
Det mentale skal i endnu højere grad tænkes ind i arbejdet med sportstalenterne i Horsens Kommune. Derfor støtter Insero Horsens den nyligt forlængede aftale mellem kommunen og Team Danmark for at sætte fokus på sportspsykologi.

Horsens: Det handler ikke kun om talent og hård træning, når man i dagens Danmark skal finde de bedste idrætsudøvere. Man skal også være mentalt forberedt.

Det er tanken i Horsens Kommune, hvor man for nylig har forlænget samarbejdet med Team Danmark, så Horsens fortsat er en eliteidrætskommune. Nu kommer der ekstra hjælp til de horsensianske talenter, der måske gemmer på en ny Simon Kjær eller Anne-Marie Rindom.

Insero Horsens har nemlig valgt at støtte samarbejdet og med en bevilling sat skub i en indsats, som skal styrke de lokale eliteidrætsmiljøer med særligt fokus på sportspsykologi. Det fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

- Vi tror på, at topresultater af lokale atleter er med til at sætte Horsens og omegn på landkortet som et ambitiøst område med en stor talentmasse. Derfor vil vi gerne bidrage til, at endnu flere unge kan opnå deres fulde potentiale og forfølge drømmen om at nå til tops samtidig med, at de kan føre et sundt ungdomsliv med plads til uddannelse og fritid, fortæller medlems- og bevillingschef Berit Lehmann Kristiansen.

Vi tror på, at topresultater af lokale atleter er med til at sætte Horsens og omegn på landkortet som et ambitiøst område med en stor talentmasse.

Berit Lehmann Kristiansen, medlems- og bevillingschef i Insero Horsens

Beløb af betydeligt størrelse

Insero Horsens har ikke for vane at offentliggøre, hvor meget de støtter med, men der er tale om et beløb af "betydelig størrelse", fortæller kommunikationsrådgiver Suzanne Damgaard Taylor.

Bevillingen vækker da også stor glæde hos Horsens Kommunes eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen:

- Det sportspsykologiske område er stadig i sin vorden i dansk eliteidræt, men arbejdet med den mentale side af at være eliteidrætsudøver bliver mere og mere udbredt i de forskellige idrætsgrene. I vores nye samarbejdsaftale med Team Danmark har vi et fokus på at styrke det sportspsykologiske område i vores eliteidrætsmiljøer, så det er fantastisk, vi har fået en flot opbakning fra Insero Horsens til at videreudvikle på dette område de næste fire år, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

I Danmark bakker man op

Målet med den sportspsykologiske indsats er at ruste Horsens' talenter i 13-19-årsalderen mentalt til en lang elitesportskarriere på nationalt og internationalt plan, og indsatsen er skrevet ind som en del af Team Danmark-aftalen.

Eliteklubberne i Horsens kan se frem til en samlet indsats, der ikke kun fokuserer på det enkelte talent, men på hele miljøet omkring dem. Her får forældre, trænere og lærere fra talentidrætsklasserne på Langmarkskolen og Sportscollege Horsens opbakning til, hvordan de kan styrke det mentale arbejde med de unge talenter.

- Det er en af Danmarks store styrker, at vi bakker op om hinanden. Når vi står sammen, når vi længst. Den lokale opbakning fra Insero Horsens er et vigtigt bidrag, der med afsæt i samarbejdsaftalen mellem Team Danmark og Horsens Kommune vil understøtte udviklingen af attraktive talent- og elitemiljøer i Horsens. Den tværgående indsats i Horsens mellem Insero Horsens, Horsens Kommune, uddannelsesinstitutioner og klubber er af stor værdi for det lokale talent og elitearbejde og styrker rammerne for de lokale atleter, siger Anders Voigt Tinning, konsulent ved Team Danmark.

Aftale om sportspsykologi

Den sportspsykologiske indsats er ét spor i Team Danmark-aftalen, som derudover har fokus på muligheder for at kombinere sport og uddannelse for unge idrætstalenter, kompetenceudvikling blandt trænere og ledere, vidensdeling og samarbejde mellem klubber, kommune og specialforbund og målrettet og aldersrelateret træning for unge idrætstalenter.

Indsatsen forløber over en fireårig periode fra januar 2020 til 31. december 2023 og drives af Elitesport Horsens.

Der fokuseres på talenter i aldersgruppen 13-19 år i samarbejde med følgende eliteidrætsmiljøer:

- drengefodbold, AC Horsens

- håndbold, Horsens HK

- svømning, Horsens Svømmeklub

- orienteringsløb, Horsens OK

- sejlsport, Horsens Sejlklub

- badminton, Horsens BK

- pigefodbold, FC Horsens

- basketball, Horsens IC

Kilde: Insero Horsens

Horsens Badminton Klub er et af de steder, hvor talenterne skal nyde godt af bevillingen fra Insero Horsens. Foto: Charlotte Adsbøl
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce