Annonce
Horsens

Insero har millioner til lokale klubber: Nu er 600.000 kroner uddelt

Insero kan på kort tid vurdere, om et projekt er inden for Inseros fokus for bevillinger, og derfor er alle velkommen til at forhøre sig via mail eller telefon, inden man udfylder ansøgningsskemaet, siger Insero-direktør Kim Søgård Kristensen. Insero har ekstraordinært afsat fire millioner kroner, hvoraf de 600.000 kroner nu er uddelt. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fodboldmål, nye bolde, trænerkurser og turneringsgebyrer koster penge, som lokale klubber har haft svært ved at tjene i corona-tiden. Derfor har Insero Horsens spyttet i kassen.
Annonce

Horsens: 15 foreninger og klubber i Horsens-, Hedensted-, Juelsminde- og Vejle-området har dette forår modtaget en ekstraordninær økonomisk håndsrækning.

Det oplyser Insero Horsens, som i april øgede rammen for bevillinger for at holde hånden under nogle af områdets foreninger og klubber, som var udfordret under corona-nedlukningen. Flere klubber er blandt andet gået glip af indtægter i forbindelse med aflyste arrangementer.

Insero afsatte i den forbindelse ekstra fire millioner kroner til formålet, som i øvrigt er i tråd med de ordinære bevillinger, der hvert år deles ud af Insero.

Af de fire millioner kroner er der nu sendt 600.000 kroner afsted til glade modtagere, lyder status.

Annonce

Flere aktive børn

Blandt de heldige er Broen Horsens, som har fået støtte til, at flere børn kan være aktive i idrætsforeninger med betalt kontingent.

Lokale OL-håb får også rygstød af Insero, Ølsted Dragons har fået hjælp til køb af server til online-spil, og flere lokale boldklubber har fået støtte til udstyr elller til generelt at kunne opretholde aktivitets- og træningsniveauet.


Jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet bidrage til at holde hånden under nogle af områdets gode forenings- og kulturtilbud.

Hanne Blume, formand for Insero Horsens


Med 600.000 kroner afsat betyder det, at der fortsat er 3,4 millioner kroner i den særlige pengepose, som er tilgængelig frem til udgangen af næste år.

Insero har været i dialog med flere potentielle ansøgere, fortæller Inseros formand Hanne Blume:

- Siden vi øgede bevillingsrammen i april, har vi været i dialog med omkring 50 lokale foreninger og kulturinstitutioner. Flere har allerede modtaget en bevilling, mens andre afventer for at se de fulde konsekvenser af covid-19, inden de sender en ansøgning, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Kan vurderes på kort tid

Her opfordrer Insero alle interesserede til at ansøge. Det sker via et skema på Inseros hjemmeside, men direktør Kim Søgård Kristensen opfordrer samtidig til at tage kontakt via mail eller telefon, før man udfylder ansøgningsskemaet:

- Vi kan på kort tid vurdere, om projektet er inden for vores fokus eller peger i retning af andre muligheder, lyder forklaringen.

Et krav er, som med andre Insero-bevillinger, at de skal komme området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde til gavn.

De har modtaget penge fra Insero

Broen Horsens – Støtte til at flere børn kan være aktive i idrætsforeninger med betalt kontingent.

Palsgaard Sommerspil – til afholdelse af et par søndagsmatineer i august.

Hornsyld Volleyball – blandt andet til 1. divisionsholdets turneringsgebyrer, nye bolde og licens til udenlandske VIA-studerende.

Rideklubben Vejlefjord – blandt andet til afholdelse af stævne.

Ølsted Dragons – til køb af server til on-line spil i e-sport klub.

Anne-Marie Rindom, Jasmin Andersen og Morten Givskov - til OL-forberedelse.

Bredballe IF – til nye mål

Horsens Freja

Sole IF

Hatting-Torsted Fodbold

Hedensted IF

Hedensted og Omegns Rideklub

Hfs

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce