Annonce
Horsens

Insero fejrede 10 år med underskud: Pris 1,4 millioner kroner

David Guldager, der er vært på TV2's Go' Morgen Danmark, var hyret som konferencier ved Inseros jubilæumsfest, der også bød på oplæg fra en række eksperter inden for kunstig intelligens. Jubilæumsreceptionen markerede også en afsked med administrerende direktør Mogens Vig Pedersen, der gik af efter 10 år på posten. Arkivfoto
Jubilæum var en god anledning til at få fejret Inseros aktiviteter, mener bestyrelsesformand. Ren galimatias, mener repræsentantskabsmedlem.

Horsens: Da Insero Horsens sidste år fyldte 10 år, blev jubilæet fejret med en festlig reception i Insero Atrium ved Forum på Langmarksvej.

250 var samlet for at markere milepælen i Inseros historie - Pris: 1,4 millioner kroner.

Det falder blandt andre repræsentantskabsmedlem Thomas Iversen for brystet. Han ytrer i det hele taget kritik af den måde, Inseros midler er forvaltet på, mens foreningen har præsenteret underskud på underskud.

- Der var gået 10 år, hvor man aldrig har holdt budgettet, og hvor underskuddene har hobet sig op.

- Jeg foreslog derfor at droppe receptionen, for jeg kan ganske enkelt ikke se, at der var noget at fejre, men det var bestyrelsen ikke lydhør overfor, fortæller han.

Annonce

Formand: Vi styrkede relationer

Kritikken preller af på bestyrelsesformand Ulrik Kragh.

- Når man ser på de aktiviteter, Insero er involveret i, og de ting, Insero står for, synes jeg, et 10 års jubilæum var en god anledning til at få fejret netop det med kunder og partnere.

- Dermed styrkede vi relationerne i forhold til at skabe udvikling, og det var dét, der var formålet med dagen. Det skal man huske at bruge den slags anledninger til, siger han.

Udfordrer formandskabet

Ulrik Kragh har været formand for Insero Horsens siden stiftelsen i 2008, og Peter Sven Sørensen har været næstformand lige så længe.

På baggrund af flere års underskud, der sammenlagt har hobet sig op i cirka 441 millioner kroner, ytrer flere repræsentantskabsmedlemmer nu skarp kritik af især formandskabet. Formandskabet bliver derfor udfordret, når der tirsdag aften på det årlige repræsentantskabsmøde skal vælges bestyrelse. Her stiller syv kandidater op til fire poster.

Horsens Folkeblad har uden held forsøgt at få adgang til tirsdag aftens møde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce