Annonce
Horsens

Insero-direktør: Kæmpe underskud har tre årsager

Insero Horsens holder til i Vitus Bering Innovation Park, som Insero ejer 35 procent af. I 2018 har Insero nedskrevet værdien af denne ejendomsinvestering med 15 millioner kroner. Det skyldes skærpet fokus på rentabilitet, et forhøjet afkastkrav samt omkostninger forbundet med udbedring af en utæt facade, fremgår det af regnskabet. Foto: Søren E. Alwan
Insero var en svag forretning i 2018. De økonomiske resultater levede ikke op til forventningerne, men de første skridt er taget på vejen mod lønsom vækst i fremtiden. Det fastslår Kim Søgård Kristensen, der har stået i spidsen for en turnaround, siden han tiltrådte som administrerende direktør i april sidste år.

Horsens: 2018 blev endnu et underskudsår for Insero Horsens.

Det kunne Horsens Folkeblad allerede i sidste uge afsløre, og tirsdag blev årsregnskabet godkendt på foreningens årsmøde og herefter offentliggjort.

De økonomiske resultater er utilfredsstillende og lever ikke op til forventningerne, lyder det i indledningen fra formand Ulrik Kragh og adm. direktør Kim Søgård Kristensen.

Resultatet er gjort op til et minus på cirka 101,4 millioner kroner.

- Et kæmpestort underskud, erkender adm. direktør Kim Søgård Kristensen.

Årsagen har tre blokke, fortæller han:

- For det første har Insero været en lige så svag forretning som alle de andre år.

- En anden er konsekvensen af de aktiviteter, vi har stoppet i 2018. Alt, vi har stoppet, er nedskrevet til en værdi på nul kroner, og de afskrivninger belaster regnskabet.

- Endelig har 2018 generelt ikke et godt år for kapital-forvaltning - heller ikke for vores. Knap 400 millioner kroner af vores aktiver står i værdipapirer, som vi har tre forskellige banker til at forvalte for os. På den front tabte vi i 2018 cirka 13 millioner kroner, mens vi året før opnåede en gevinst på cirka 15 millioner kroner, siger han.

- Det er allerede vendt, så vi i første kvartal i år har hentet alt det tabte ind, men sådan går det op og ned med værdipapirer, og det er jo altid værdien 31. december, der tæller i regnskabet, tilføjer han.

Annonce
Kim Søgård Kristensen blev ansat som direktør i Insero Horsens med den klare opgave at få Insero Horsens økonomi på ret køl. De første og største skridt er taget i løbet af det første år, og direktøren håber, at det udmønter sig i sorte tal på bundlinjen, inden 2020 er omme. Foto: Søren E. Alwan

Selskaber skuffede

Den samlede omsætning i koncernen løb op i cirka 85,5 millioner kroner, hvilket er et dyk på cirka seks procent i forhold til året før.

Det skyldes færre forsknings- og udviklingsaktiviteter, afvikling, og at flere af de centrale selskaber i Insero Gruppen ikke har leveret som forventet, fremgår det af regnskabet.

Det gælder Best Green, Insero Air Traffic Solutions, Tagarno og Insero A/S, som hverken har løftet resultatet eller indfriet forventninger. De fire selskaber er dog stadig på holdet, siger direktør Kim Søgård Kristensen.

Det gælder også Tadaa!, der har underskud, men et resultat på niveau med 2017, samt Trusted, der har udviklet sig positivt på både top- og bundlinje og landet et resultat før finansielle poster på cirka en million kroner.

Ud, hvis man ikke performer

Siden Kim Søgård Kristensen blev indsat som Insero-direktør i april sidste år, har han stået i spidsen for en større oprydning, hvor han har givet dødsstødet til flere selskaber og en lang række aktiviteter i Insero.

- Vi har ryddet op i aktiviteterne, så vi ikke kun har fokus på udvikling, men også en mere kommerciel tilgang, og vi har lukket det, der ikke havde forretningsmæssigt perspektiv, eller hvor perspektivet lå for langt ude i fremtiden, forklarer han.

Med de tilbageværende aktiviteter ser Kim Søgård Kristensen nu positivt på Inseros fremtid, men han garanterer ikke, at oprydningen er færdig.

- Nu har vi skåret til, men det bliver man aldrig færdig med. De tilbageværende selskaber på holdet er dem, vi har valgt at give en chance, men vi må hele tiden vurdere dem. Der er krav og forventninger, planer og budgetter, og ligesom på et fodboldhold, er det ud, hvis man ikke performer, siger han.

Forventer sorte tal i 2020

Kim Søgård Kristensen har det klare mål, at Insero skal give overskud på driften alene.

- Det er fint, at vi skaber overskud på at forvalte kapitalen, men det må ikke være det, der bærer forretningen. Den skal give overskud i sig selv, og så må resultatet af de finansielle poster komme oveni, fastslår han.

Direktøren forventer at se sorte tal på Inseros bundlinje i fjerde kvartal 2020. Allerede nu er Insero godt på vej, fortæller han.

- I første kvartal 2019 er resultatet før de finansielle poster minus syv millioner i modsætning til minus 12 millioner kroner for samme periode i 2018, oplyser Kim Søgård Kristiansen.

Egenkapitalen i foreningen Insero Horsens var ved udgangen af 2018 cirka 460,3 millioner kroner, mod 567,7 millioner kroner året før.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig cyklist ramt af bil

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

- Jeg begyndte at græde, da Camilla fortalte, at hun havde fået nyt job

Annonce