Annonce
Horsens

Insero-direktør: Kæmpe underskud har tre årsager

Insero Horsens holder til i Vitus Bering Innovation Park, som Insero ejer 35 procent af. I 2018 har Insero nedskrevet værdien af denne ejendomsinvestering med 15 millioner kroner. Det skyldes skærpet fokus på rentabilitet, et forhøjet afkastkrav samt omkostninger forbundet med udbedring af en utæt facade, fremgår det af regnskabet. Foto: Søren E. Alwan
Insero var en svag forretning i 2018. De økonomiske resultater levede ikke op til forventningerne, men de første skridt er taget på vejen mod lønsom vækst i fremtiden. Det fastslår Kim Søgård Kristensen, der har stået i spidsen for en turnaround, siden han tiltrådte som administrerende direktør i april sidste år.

Horsens: 2018 blev endnu et underskudsår for Insero Horsens.

Det kunne Horsens Folkeblad allerede i sidste uge afsløre, og tirsdag blev årsregnskabet godkendt på foreningens årsmøde og herefter offentliggjort.

De økonomiske resultater er utilfredsstillende og lever ikke op til forventningerne, lyder det i indledningen fra formand Ulrik Kragh og adm. direktør Kim Søgård Kristensen.

Resultatet er gjort op til et minus på cirka 101,4 millioner kroner.

- Et kæmpestort underskud, erkender adm. direktør Kim Søgård Kristensen.

Årsagen har tre blokke, fortæller han:

- For det første har Insero været en lige så svag forretning som alle de andre år.

- En anden er konsekvensen af de aktiviteter, vi har stoppet i 2018. Alt, vi har stoppet, er nedskrevet til en værdi på nul kroner, og de afskrivninger belaster regnskabet.

- Endelig har 2018 generelt ikke et godt år for kapital-forvaltning - heller ikke for vores. Knap 400 millioner kroner af vores aktiver står i værdipapirer, som vi har tre forskellige banker til at forvalte for os. På den front tabte vi i 2018 cirka 13 millioner kroner, mens vi året før opnåede en gevinst på cirka 15 millioner kroner, siger han.

- Det er allerede vendt, så vi i første kvartal i år har hentet alt det tabte ind, men sådan går det op og ned med værdipapirer, og det er jo altid værdien 31. december, der tæller i regnskabet, tilføjer han.

Kim Søgård Kristensen blev ansat som direktør i Insero Horsens med den klare opgave at få Insero Horsens økonomi på ret køl. De første og største skridt er taget i løbet af det første år, og direktøren håber, at det udmønter sig i sorte tal på bundlinjen, inden 2020 er omme. Foto: Søren E. Alwan

Selskaber skuffede

Den samlede omsætning i koncernen løb op i cirka 85,5 millioner kroner, hvilket er et dyk på cirka seks procent i forhold til året før.

Det skyldes færre forsknings- og udviklingsaktiviteter, afvikling, og at flere af de centrale selskaber i Insero Gruppen ikke har leveret som forventet, fremgår det af regnskabet.

Det gælder Best Green, Insero Air Traffic Solutions, Tagarno og Insero A/S, som hverken har løftet resultatet eller indfriet forventninger. De fire selskaber er dog stadig på holdet, siger direktør Kim Søgård Kristensen.

Det gælder også Tadaa!, der har underskud, men et resultat på niveau med 2017, samt Trusted, der har udviklet sig positivt på både top- og bundlinje og landet et resultat før finansielle poster på cirka en million kroner.

Annonce

Ud, hvis man ikke performer

Siden Kim Søgård Kristensen blev indsat som Insero-direktør i april sidste år, har han stået i spidsen for en større oprydning, hvor han har givet dødsstødet til flere selskaber og en lang række aktiviteter i Insero.

- Vi har ryddet op i aktiviteterne, så vi ikke kun har fokus på udvikling, men også en mere kommerciel tilgang, og vi har lukket det, der ikke havde forretningsmæssigt perspektiv, eller hvor perspektivet lå for langt ude i fremtiden, forklarer han.

Med de tilbageværende aktiviteter ser Kim Søgård Kristensen nu positivt på Inseros fremtid, men han garanterer ikke, at oprydningen er færdig.

- Nu har vi skåret til, men det bliver man aldrig færdig med. De tilbageværende selskaber på holdet er dem, vi har valgt at give en chance, men vi må hele tiden vurdere dem. Der er krav og forventninger, planer og budgetter, og ligesom på et fodboldhold, er det ud, hvis man ikke performer, siger han.

Annonce

Forventer sorte tal i 2020

Kim Søgård Kristensen har det klare mål, at Insero skal give overskud på driften alene.

- Det er fint, at vi skaber overskud på at forvalte kapitalen, men det må ikke være det, der bærer forretningen. Den skal give overskud i sig selv, og så må resultatet af de finansielle poster komme oveni, fastslår han.

Direktøren forventer at se sorte tal på Inseros bundlinje i fjerde kvartal 2020. Allerede nu er Insero godt på vej, fortæller han.

- I første kvartal 2019 er resultatet før de finansielle poster minus syv millioner i modsætning til minus 12 millioner kroner for samme periode i 2018, oplyser Kim Søgård Kristiansen.

Egenkapitalen i foreningen Insero Horsens var ved udgangen af 2018 cirka 460,3 millioner kroner, mod 567,7 millioner kroner året før.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grønt lys til lovligt gaderæs: Horsens Kommune afsætter 1,2 millioner kroner til etablering af streetracebane

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Sport

Han sprang ud som HIC's nye guldfugl: Angrebsspillet fungerede næsten til perfektion i premieren, men det er ikke nødvendigvis kun positivt

Erhverv For abonnenter

Sengeproducent leverer million-resultat: I vores mest optimistiske scenarier havde vi ikke forudset en så voldsom vækst

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Horsens

80-årig kvinde måtte reddes op: Faldt ned ad skrænt

Annonce