Annonce
Erhverv

Initiativtager drømmer om mere: Hedensted skal blive hele Danmarks automationscenter

Først tog Peter Laursen (DF) uddannelsen som automationsteknolog - og efterfølgende tog han initiativet til at få uddannelsen til Hedensted. Men selvom misisonen lykkedes, er der plads til endnu større visioner, mener han. Foto: Morten Pape

Peter Laursen tog i det skjulte de første spæde skridt mod af få uddannelsen som automationsteknolog til Hedensted. En lille håndfuld måneder inden første skoledag peger han på flere afgørende aspekter for, at projektet ender med succes.

Annonce

Hedensted: Da 49-årige Peter Laursen i juni 2016 stod med et eksamenbevis i hånden på, at han nu var uddannet automationsteknolog, var det med en halvmat følelse.

- Det må kunne gøres bedre, tænkte han om det halvforældede undervisningsudstyr, manglende kontakt til erhvervslivet og de store forskelle i lærernes kompetencer og engagement.

Derfor gik han til først sin lokale MF'er Hans Kristian Skibby (DF) og siden daværende erhvervschef Johannes Grane Larsen med ideen om at få uddannelsen til Hedensted.

Efter en politisk beslutning lykkedes planen, og selvom Peter Laursen på det tidspunkt ikke længere havde noget med projektet at gøre, følger han fortsat tæt med i planerne for den to-årige uddannelse. Med den faglige baggrund og dermed også indgående kendskab, peger han på flere ting, der bliver altafgørende for, at det bliver en succes.

- Der ligger det aspekt, at samme uddannelse kommer til Fredericia (på Maskinmesterskolen, red.), så man kan ikke bare lægge sig ned og sige, det var det. Først og fremmest kræves der kompetente lærere, men hvis der ikke samtidig kommer et tæt samarbejde med Kjærgaard og Eltronic, bliver vi aldrig andet end en lille klatskole. Virksomhederne kender behovene og står med den nyeste viden, for de står med udfordringerne til dagligt, siger Peter Laursen.

Automationsteknolog

Uddannelsen er en to-årig videregående uddannelse med måneders praktisk indlagt. Den svarer til 120 ECTS point.

Automationsteknologens primære arbejdsområder er design og implementering af automatiske anlæg.

Gennem uddannelsen lærer de studerende blandt andet at opbygge og styre maskinanlæg, at designe styresystemer til produktionsanlæg samt at programmere og styre robotter, der kan erstatte manuel arbejdskraft.

Uddannelsen lærer også de studerende at varetage ledelsesopgaver, og den åbner derfor også op for et arbejde som leder.

Efter endt uddannelse kan de studerende blandt andet få arbejde som programmør, projektleder, salgsingeniør eller teknisk rådgiver.

De første elever begynder efter planen efter sommerferie, og skal det lykkes at tiltrække nok, kræver det blandt andet en god placering af skolen, mens også de lokale virksomheder får en vigtig rolle, mener Peter Laursen, der oprindeligt tog initiativet til at få uddannelsen til Hedensted. Foto: Morten Pape
Annonce

Mere under samme tag

Når han i avisen fortæller om sit syn på uddannelsen, skyldes det mest af alt, at Venstre for nyligt foreslog at skabe et erhvervscampus ved Hedensted Centret med flere uddannelser.

Det næste skridt er nemlig ganske naturligt, lyder det fra Peter Laursen, der ved seneste kommunalvalg stillede op for Dansk Folkeparti uden at opnå valg.

It-teknologuddannelsen skal under samme tag i Hedensted.

- Min ambition med projektet er at skabe et Automationscenter Danmark i Hedensted, for der er ikke noget sted i landet, der udelukkende fokuserer på automation. De to uddannelser er forskellige, men har alligevel mange ligheder og behov for de samme sparringspartnere. Det kan jeg kun se som endnu et positivt boost til skolen, byen og kommunen, så det er bare om at få lagt billet ind, siger Peter Laursen.

Peter Laursen

Uddannet elektriker og tog i sommeren 2016 den to-årige uddannelse som automationsteknolog i Hadsten.

Tog efterfølgende initiativ til at få uddannelsen til Hedensted. Planen fejlede, indtil Regeringen oprettede 10 nye uddannelsesstationer i Danmark. På det tidspunkt var Peter Laursen ikke længere del af projektet.

Efterfølgende har han dog stået bag et nyt erhvervsnetværk for automation i Rugekassen på Vejlevej i Hedensted.

Arbejdede indtil for nylig for industrivirksomheden Tresu Group, men er i skrivende stund ledig.

Stillede ved seneste kommunalvalg op for Dansk Folkeparti. Blev ikke stemt ind i byrådet.

Annonce

Beliggenhed, beliggenhed...

Endnu vil hverken Hedensted Erhverv eller Dania fortælle, hvor den nye skole kommer til at ligge, men uanset hvor det bliver, understreger Peter Laursen dog vigtigheden i at ligge tæt på offentlig transport.

- Hedensted er naturligvis mindre end Horsens, men da jeg tog uddannelsen i Hadsten, vægtede det højt, at det var let at komme fra og til. Skolen kommer forhåbentlig til at trække elever fra et stort område, og så nytter det ikke, at man skal gå tre kilometer fra stationen eller har en 10 km cykeltur til sin ungdomsbolig - særligt ikke, når man ofte sidder og arbejder med sine projekter om aftenen, siger Peter Laursen.

Foruden automationsuddannelsen har Peter Laursen også manden bag et nyt erhvervsnetværk inden for automaiton, som holder til i Rugekassen på Vejlevej i Hedensted.

De minimum 15 nye elever har efter planen første skoledag 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce