Annonce
Horsens

Inges Køkken: Flødekarameller

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

I skrivende stund er alle flødekaramellerne spist, efter de er blevet fotograferet på vores studie på havnen i Odense. Når fotograferingen er overstået, sætter jeg mig altid ned og skriver opskriften færdig på min computer.

Cirka 30 karameller

  • ½ liter piskefløde
  • 250 g sukker
  • 100 glukose
  • 50 g pistacienødder

Jeg vil dog sige, at kan du lide salt, så drys karamellerne med salt. Det er vildt lækkert!

Sådan gør du

Kog piskefløde op med sukker og glukose ved middel varme.

Lad det koge cirka 20-40 minutter og rør i massen jævnligt.

Når karamelmassen er tyk, og farven er gylden, tages den af varmen.

Det er vigtigt, at karamelmassen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke hård.

Rør nødderne i karamellen og hæld den i en form beklædt med bagepapir.

Drys eventuelt med lidt guldstøv.

Lad massen køle af i cirka tre timer og skær ud i mundrette stykker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce