Annonce
AC Horsens

Ingen træning i AC: Økonomi trumfer det sportslige

Louka Prip og de øvrige AC-spillere er fortsat hjemsendt af hensyn til superligaklubbens økonomi. Arkivoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Manager Bo Henriksen afventer en præcis spilledato, før han genindkalder sine spillere til træning.
Annonce

Horsens: De fleste hold i Superligaen har efterhånden genoptaget træningen i små grupper med baggrund i en forventning om, at kampene i landets bedste fodboldrække kan genoptages i slutningen af maj, men på Langmarksvej er der stadig helt stille og affolket.

- Vi har truffet en beslutning om ikke at gå i gang. Det er mest af alt af økonomiske hensyn, vi har truffet den beslutning, for vi føler stadig, at vi har tid nok til at komme i den rette forfatning til der skal spilles kampe, siger manager Bo Henriksen.

Han afviser, at AC Horsens kommer til at hænge efter konkurrenterne.

- De andre klubber må jo have penge nok, men vi har altså valgt at vente, til vi får endelig besked formentlig i slutningen af den her uge. Hvis vi på det tidspunkt, før vished for, at vi kommer til at spille, kan vi begynde at træne dagen efter, og i den situation, vil vi kun være fire-fem dage efter holdene omkring os i tabellen, siger Bo Henriksen.

- I den perfekte verden var vi naturligvis gået i gang, men lige nu er det essentielt for alle at være i stand til at betale lønningerne, og i det lys får fire-fem dages træning ikke den store betydning, siger manageren.

Annonce

Næste sæsons budget

I forhold til den økonomiske side af sagen har han det lange lys på.

- Hvis vi skulle gå i gang før tid, vil der kun være et sted at hente pengene, og det er fra mit spillerbudget til næste sæson. Det hører også med i vores overvejelser, at vi ikke har kunnet få 100 procents garanti for om, man kan gå ud og ind af lønkompensationsordningen, siger Bo Henriksen.

AC Horsens var forholdsvis hurtig til at sende stort set alle medarbejdere hjem på den økonomiske hjælpeordning, som staten vedtog tidligt i corona-krisen. Den giver ret til op mod 30.000 kroner om måneden i "løntilskud" afhængig af den enkelte medarbejders løn.

På grund af ordningen må AC Horsens heller ikke have kontakt til medarbejderne og spillerne.

- Det er professionelle spillere, så jeg tror og håber, at de møder op i god form. De ved godt, hvordan man skal træne, og hvis der skulle være et par stykker, som vi kan se, har slappet lidt for meget af, vil vi have tid til at indhente det, lyder Bo Henriksens vurdering.

I hans tilgang til fodbolden fylder det mentale en stor rolle, og det skal udnyttes, når der igen må spilles kampe.

- Vores sundhedsstab har sagt, at vi fysiologisk nok skal nå det hele, selv om spillerne har holdt pause. Det er heller ikke godt at træne i mange måneder i træk uden at spille. Mentalt er det ikke optimalt, siger Bo Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens spillede pænt i Brøndby - men Jonas Dals tropper var tandløse

Hedensted

Skoleleder efter forfærdelig ulykke under udflugt: - Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

AC Horsens

AC Horsens har flest sejre mod Brøndby, men Jonas Dal skruer ned for ambitionerne

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce